vw golf 2 GTI 2.0 16v инжекция или карбуратор?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
scum85
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

vw golf 2 GTI 2.0 16v инжекция или карбуратор?

Мнениеот scum85 » Пет 28 окт 2011 18:54

Здравейте,
Голфчето е II 2.0 16v GTI, номер на двигателя 9A (100 kW)! Преди време го закупих с липсващ инжекцион ( т.е. по него липсват: дюзи, въздушен филтър заедно с кутията и т.н.). В момента работи само на газ, но с такъв двигател съм убеден, че стане ли студено времето няма да мога да го запаля, а пък и е грехота подобно зверче да се кара на газ :wink: НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ scare
Въпросът ми е следния: Според Вас (питам колегите, които наистина знаят за какво става въпрос) как е по добре да постъпя в случая? Да му възстановя цялата "инжекция" ползвайки такава от Audi А6 (или подобна)и в последствие да направим "ЧИП", или пък да опитам с карбуратори от Yamaha R1???
Какви предимства имат според Вас и единия и другия вариант и колко би ми струвало(ориентировъчно)? Лично аз като че ли предпочитам варианта с карбураторите, но не съм много наясно колко ще вдигна точно мощността и какъв разход ще ми даде!?!
Моля Ви, без излишен сърказъм, отнасям се сериозно към проблема въпреки, че нямам представа какво ме чака.
Разчитам на вашата помощ :beer
Прикачени файлове
11082011511.jpg
...А ето го и него - красив поне на външен вид :)))
11082011511.jpg (57.16 KиБ) Видяна 728 пъти

Последно избутана от scum85 на Пет 28 окт 2011 18:54.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”