колата е Г4 1.6 2000 APF с ГИ
1- Преди малко в движение ми светна лапмпата за маслото и борда показа нещо си OIL/на италиански е/ та веднага отбих и изключих мотора долях около 250гр масло, че беше на минимума, което много ме изуми, защотото по принцип не похапва по толкова много.. последно бях доливал преди 250км. пак малко под средата на щеката
. Въпроса ми е дали може нещо да се е прецакало, защото все пак се надявам лампата да светва преди да е настъпило нещо фатално.2- От 4-5 дни оборотите ми поиграват на празен ход и в движение межди 2-2.5К онорота колата притриса (ходих на регулировка на ГИ, защото мислех, че е от нея) но пак съощото. това го прави и на гас и на бензин. днес даже ми изгасна 2 пъти в движение при освобождаване от скорост. възможно ли е това да е свързано с т.1? все още не съм сменял свещи, но си мисля, че ако е от тях ще го прави постоянно, а не в определен диапазон обороти.
3- Разхода ми е с около 2.5л отгоре. по принцип борда ми показва за около 60-70км 6.3-6.5, а днес за същото разстояние - 9.7... при еднакаво каране, еднакви условия и натовареност на трафика.
Само се надявам т.1 да не е причинител на останалите 2, защото тогава май ще трябва да се отваря
по колата са сменяни:
-масло
-горивен филтър
-маслен филтър
-въздушен филтър
-ангренаж
-водна помпа
предстоят за смяна:
-съединител
-свещи и кабели

).