Светва лампата за Check Engine - Golf II

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sextom
Автомобил: Audi A3 1.9TDI 131hp
Двигател:

Светва лампата за Check Engine - Golf II

Мнениеот sextom » Пет 30 сеп 2011 13:46

Преди да запаля колата, като дам контакт, лампата CE /Check Engine/ премигва. Запаля ли колата изгасва. След определено време светва. Да каже 10-20 минути каране. Като отпусна газта и лампата изгасва /понякога/. Като не стане когато не давам газ, превключвам на по - малка предавка и пак изгасва /понякога/. Тези два трика важат за първите 2-3 пъти когато светне лампичката. След това тя си свети 2-3 минути и изгасва. Този проблем се появи след като на колата и сложих газова уредба. Възможно ли е проблема да е някъде в газовата уредба? Преди това на бензин не ми е светвала.
Колата е Golf II 1.8 RP 90к.с.
Изображение

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Re: Светва лампата за Check Engine - Golf II

Мнениеот stefan4o » Пет 30 сеп 2011 13:55

Проблемът със сигурност не е в газовата уредба. Компютърът е отчел някаква грешка, при тези коли имам спомен от четено по форума, че за да се разбере причината за грешката имаше някакви комбинации от премигвания на този индикатор.

Потребителски аватар
sextom
Двигател:

Мнениеот sextom » Пет 30 сеп 2011 14:08

Мисля, че голфа няма компютър, защото нямам ръчка МФА, може и да греша, не съм запознат толкова добре с колата си, че да твърдя на 100%. Просто отбелязвам. Светването на лампата става по горе описания начин. Колата не се кара във високи обороти /2000-2300/. Първите 2-3 пъти по този начин които я манипулирам лампата изгасва. Но след това тя свети постоянно за 2-3 минути и пак изгасва. След което по някое време пак се включва.

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Пет 30 сеп 2011 14:11

Не е нужно да имаш ECU, за да имаш МФА. Колата ти има ECU, затова имаш и такъв индикатор на таблото, който между другото доста малко коли с тоя мотор имат. Ако искаш да си сигурен в това, което ти казвам, махни кората под чистачките и пред шофьорското място ще си видиш ЕКУ-то :beer

Потребителски аватар
sextom
Двигател:

Мнениеот sextom » Пет 30 сеп 2011 14:19

Благодаря ти за разяснението колега. Както казах не съм на "ти" с колите. Това значи ли, че ако отида в сервиз на VW, ще закачат колата за компютър и ще открият проблема?

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Пет 30 сеп 2011 14:48

Ето малко инфо по въпроса. Дали е достоверно или не... божа работа. Ще разгледам и в аутодата да видя и ще пиша ако открия нещо.
http://www.extreme-check-engine-light-c ... ecoder.htm

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пет 30 сеп 2011 16:17

Ами газаджиите като са прекъсвали сигнала към дюзата и са си оставили ръцете, за това ти святка лампата. Шунтират се 1-во и 5-то краче на компютъра се оправя това, ама не ти препоръчвам да го правиш сам

Потребителски аватар
sextom
Двигател:

Мнениеот sextom » Пет 30 сеп 2011 16:20

Благодаря и на двама ви. Утре ще отида до някой майстор и ще видим дали ги разбира тези неща който сте казали.

Потребителски аватар
sextom
Двигател:

Мнениеот sextom » Вто 15 ное 2011 14:35

Днес направих самодиагностика с лампичката Check Engine. Кода който ми изкара е 2-3-4-3. Направих го два пъти за дабъда сигурен, че това е кода. От една тема във форума видях, че кода който изкара е "Отказ на веригата ламбда сензор" или "Ламбда контрол неизправност" - първия превод е от руски /чрез гоогле/, а втория от немски /чрез гоогле/.
genov1, това което си казал важи ли за този проблем. Преди това не съм шунтирал тези крачето за които си споменал. И да попитам шунтирането дали е това което ми обясни баща ми. Вместо компютъра да търси решение по веригата , се свързва една жица с тези крачета. И така няма да се появи този проблем, след като той установява веднага връзка.

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Вто 15 ное 2011 18:25

Тази грешка ти я дава понеже като караш на газ и ламбда сондата отчита някакви странни стойности и изплюва грешка. От това нещо може също да почнат да ти играят оборотите. Като се вържат въпросните крачета компютъра се рестартира при всяко даване на контакт. Това сме го правили на голфове и е помагало. Ма да не те подведа нещо, консултирай се и с някой друг

Потребителски аватар
sextom
Двигател:

Мнениеот sextom » Вто 15 ное 2011 20:31

Но то и сега изгасва лампичката ако спра и я изключа, и пак я запаля. Ако е само когато давам контакт няма смисъл да го правя. Тя в движение пак ли ще светли?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”