Голф4 -Тропане задна лява гума.
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Re: Голф4 -Тропане задна лява гума.
Железни 15ки си влизат идеално с 288мм дискове. Аз съм зимата с такива. Вярно че джантата минава на 2-3мм от апарата, но ако са VW джанти проблеми не виждам.
-
tigura_ot_kotel
- Автомобил:
- Двигател:
Колега снимката дето си качил тампона от себеси ли е увиснал така или ти си го измъкнал от там? Само да вметна че оправих апаратите и не е от това не е и от накладки...
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Тези тампони явно са проблем за четворките,днес гледам се е измъкнал и десния и той тропа,б@си и случая.
Иначе колега,да,самички се измъкват,аз като гледам те се закрепват на принципа " хлабава тапа висяща надолу"
,не знам ,като ги сменя дали и новите с този принцип на закрепване няма да се изхлузят,как може такова нещо не знам. 
Иначе колега,да,самички се измъкват,аз като гледам те се закрепват на принципа " хлабава тапа висяща надолу"
-
tigura_ot_kotel
- Автомобил:
- Двигател:
Мойте не са изпаднали деба немога да разбера кво се случва ходих при 100 майстора и нищо и няма оправих апаратите изкарах всичко от багажника возих се отзад не е от корите слагах гъба между прахоуловител пак е същата работа с щанги напъвах не и не и не мамицата му мръсна...има вътре в моста има един тампон железен обвит в гума които държи друг тампон които е на щангата и пази тя да не дрънка в моста а въпросната щанга от двата края минава през задните носачи и е заварена та махнах металния и спря да дрънка снощи пак почна днеска качвах некви има няма 30-40 кила и спря да дрънка и утре ще ходя в друг сервиз да видя кво ще кажат всички ми казват че това което го махнах не можело да дрънка ако не е от него и не е от тампоните на моста въпреки,че от лявата страна мърда повече от другия ако не са и те ще свалям амортисьорите и ако няма явни проблеми ще ги разменя като за начало и така,но това дрънкане ме побърква и не мога да го понасям..има логига да е от тия тампони дето си ги снимал защото не дрънка на желязо а точно като пластмаса в гума някво такова
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
Сменяй тампоните на задният мост смело
.
П.П Какво по точно направи на апаратите, че и аз имам проблем с тях.
.П.П Какво по точно направи на апаратите, че и аз имам проблем с тях.
-
tigura_ot_kotel
- Автомобил:
- Двигател:
Аз лесно ще ги сменя обаче доколкото съм чувал тампони на моста дрънкат на желязо... бяха се износили водачите и от един колега в форума си намерих тази част на апарата дето зе хваща за носача както и водачите смених ги и сега не мърдат. проблема не е от накладките или апарата защото като натисна спирачка не спира тропането пробвал съм и на ръчна пак не спира...
- Erazer
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 2000
A възможно ли е да е от лагер или нещо подобно, защото и при мен като че ли не спира тропането при натискане на спирачките...
-
tigura_ot_kotel
- Автомобил:
- Двигател:
Лагера не знам дали тропа трябва да има луфт на гумата... вчера свалих двата амортисьора всичко си им беше наред размених ги и тропането пак си остана от лявата страна.. имам съмнение,че тропа прашника в стеблото на аморисьора и ще го изолирам по някъв начин или направо ще ги сваля и ще карам само с пружини ако не се спре значи са тампоните на моста или ще изчакам да се раздрънка още да може да се види 100% друго което ми прави впечатление е това,че тропа когато колата е оставена час два да престои ма студа и като я подкарам 20-тина мин. тропането почти изчезва незнам вече кво да го правя..
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Днес смених и двата шок тампона и тропането изчезна,колата вози и по друг начин-по-меко и плавно,явно си имат значение тези тампони,а не както един майстор се опитваше да ме убеди,че и паднали(като на снимката) пак си вършели работата.
Сега остава новите да се окажат читави
,а не ментета,въпреки,че цената им е за хубави-46 лв. комплекта ляв и десен.
Сега остава новите да се окажат читави
,а не ментета,въпреки,че цената им е за хубави-46 лв. комплекта ляв и десен.-
tigura_ot_kotel
- Автомобил:
- Двигател:
Браво колега отървал си се от боклуците долни... и аз утре мисля да ги видя мойте защото освен тях не виждам какво друго може да дрънка на пластмаса като не е от кори и т.н. доколкото разбрах от един майстор на 4-ките едните тампони били метални,а другите пластмасови освен мойте да са от вторите и те да дрънкат...
- Erazer
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 2000
И на мен ми казаха че било от тампоните на амортисьора, ще ги сменим дано е от тях поне не са много скъпи.
-
tigura_ot_kotel
- Автомобил:
- Двигател:
Erazer написа:И на мен ми казаха че било от тампоните на амортисьора, ще ги сменим дано е от тях поне не са много скъпи.
Колега само да вметна,че между тампоните на амортисьора и това което е написал колегата в предния коментар има разлика...
-
tigura_ot_kotel
- Автомобил:
- Двигател:
Малко развитие днес ми дойде до гуша и свалих двата амортисьора и карах без тях и пак го има дразнещото дрънкане.мисля да сменя тампона на щангата в моста на пук на всички майстори който казват,че неможе да е от него ако пак тропа остават само тампоните на моста...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”