Какво реле ми трябва и къде да го сложа за 100w кр. на фара?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Re: Какво реле ми трябва и къде да го сложа за 100w кр. на фара?

Мнениеот valiosport » Пон 21 ное 2011 1:18

speed_kmg написа:
valiosport написа:
speed_kmg написа:Искъм да си сложа от малко по-силничките крушки, но май ми трябва реле ?

Не едно реле а две ти трябват (едно за късите и едно за дългите), реле 12V/30A или 40А няма значение, обаче ако сложиш истински 100 вата крушки няма да съжаляваш и ще останеш предоволен :) Аз съм с релета и крушки 100/90W и мога да ти кажа, че не бих ги заменил за нищо на света :Mr Green Fun Пробвал съм крушки с по-голяма осветеност и от тези сините Plasma 100/90W и разликата с обикновените е малка :bishop Няколко месеца карам с тези крушки 100/90W и до сега не са ми присветкали, че ги заслепявам, късите ми имат много хубава и плътна бяла светлина, на дълги имам 200 метра перфектна видимост :bowdown Поздрави

А това реле къде се слага ??и на мянстото на кой номер , и кои крушки са 100% 100 вата ?
Релета се поставят отделно и ползваш оригиналната инсталация само за управление на релетата трябват ти 2 релета по 40 ампера или 30 няма значение и 2,5 квадрата кабели ама трябва някой който разбира да ти го свърже. Моите са Нарва 100/90 и ноща е ден и не бих ги махнал за нищо на света :drinking: Не си и помисляй да слагаш 100 ватови крушки директно без да си поставил релета, защото ключа ти е пътник mhihi Ама при всички случаи ако искаш да свети по силно ще ти трябват релета, защото има големи загуби по инсталацията и до крушките не стига повече от 11-12 волта :012: Моя съвет е да си поставиш релета и да видиш как е осветяването тогава и чак тогава ако не си доволен да слагаш 100 вата. Аз съм с релета, измил съм си фаровете и съм със 100 вата, сега обмислям варианта да купя две крушки 130/100 вата да вида как е осветяването с тях иначе ще ги махна, защото ще заслепяват прекалено много mhihi А който си мисли че 100 вата свети два пъти повече е в голяма заблуда и мога да кажа че тези с ксеноните заслепяват няколко пъти повече от 100 ватовите крушки :screwy Поздрави :bowdown

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Пон 21 ное 2011 10:12

Ето малко полезно инфо пък дано ме чуете.Тъи като е сезона за задължително вкл на фарове ще ви е полезно.
Взимате си комплектче за автомат вкл на фаровете около 20 лв е поне миналата година беше.Има си реле в него .Дърпа се отделен + от акомолатора само за него с подходяшто сечние на проводника примерно2,5 квадрата .Другите жици се връзват на ключа за фаровете посока изход .Има ефек от цяла дандания.Спестявате си релета в предния кош за които ще дадете почти същите пари и ако се прецака нещо винаги можете да си завъртите копчето на фаровете нищо не се реже.
Друго измии си фаровете от вътре като сложиш малко течен сапун и пълниш с вода и калтене.
После си ги реголираи в сервиз.
А към колегата от горният пост колега като сложиш 130 вата аз ще взема кювтенцата и тигана че сигорно стъклото ти ще пече като котлон от керамична печка а на рефлекторите ти им давам 1 месец макцимум.
Ела и виж как светят подържани фарове по описаният начин по горе.

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пон 21 ное 2011 20:07

djshomi написа:Ето малко полезно инфо пък дано ме чуете.Тъи като е сезона за задължително вкл на фарове ще ви е полезно.
Взимате си комплектче за автомат вкл на фаровете около 20 лв е поне миналата година беше.Има си реле в него .Дърпа се отделен + от акомолатора само за него с подходяшто сечние на проводника примерно2,5 квадрата .Другите жици се връзват на ключа за фаровете посока изход .Има ефек от цяла дандания.Спестявате си релета в предния кош за които ще дадете почти същите пари и ако се прецака нещо винаги можете да си завъртите копчето на фаровете нищо не се реже.
Друго измии си фаровете от вътре като сложиш малко течен сапун и пълниш с вода и калтене.
После си ги реголираи в сервиз.
А към колегата от горният пост колега като сложиш 130 вата аз ще взема кювтенцата и тигана че сигорно стъклото ти ще пече като котлон от керамична печка а на рефлекторите ти им давам 1 месец макцимум.
Ела и виж как светят подържани фарове по описаният начин по горе.

Е то му трябват 2 релета не едно :deal Едно за къси и едно за дълги

Потребителски аватар
Bucket
Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
Двигател:

Мнениеот Bucket » Пон 21 ное 2011 20:55

valiosport написа:Е то му трябват 2 релета не едно :deal Едно за къси и едно за дълги

Колега зависи, ако се прави монтаж в коша на двигателя, за да се запази оригиналният вид на инсталацията е редно да има релета с двойни групи контакти или четири релата. Защо - отговарям, представи си ситуация с късо съединение в единият фар, оставаш и без двата. Оригинално инсталацията е с 4 предпазителя, по един за всяка светлина, може да се монтирант релета и вътре в купето, като + да се вземе от дебелият провоник ( 4кв. мм ) да се монтират около ключа за къси-дълги, така след комутацият, токът отива в блока с предпазителите и се защитаваме от евентуално проблеми в критичната точка - кошът на двигателя.
Така е редно да се направи, а, че може да се монтира по 100 начина е друг въпрос

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Вто 22 ное 2011 0:54

Bucket написа:
valiosport написа:Е то му трябват 2 релета не едно :deal Едно за къси и едно за дълги

Колега зависи, ако се прави монтаж в коша на двигателя, за да се запази оригиналният вид на инсталацията е редно да има релета с двойни групи контакти или четири релата. Защо - отговарям, представи си ситуация с късо съединение в единият фар, оставаш и без двата. Оригинално инсталацията е с 4 предпазителя, по един за всяка светлина, може да се монтирант релета и вътре в купето, като + да се вземе от дебелият провоник ( 4кв. мм ) да се монтират около ключа за къси-дълги, така след комутацият, токът отива в блока с предпазителите и се защитаваме от евентуално проблеми в критичната точка - кошът на двигателя.
Така е редно да се направи, а, че може да се монтира по 100 начина е друг въпрос

Той да си сложи 4 бушона обаче 2 релета са напълно достатъчни, няма кола която да си има релета оригинално и да са поставили по едно реле на фар, с едно реле захранваш двете къси светлини и с другото двете дълги и ако има евентуално фарове против мъгла едно и за тях. С реле 40 ампера можеш да захраниш два фара с каквато и мощност да са крушките просто не е нужно да се слагат 4 релета :screwy Поздрави :bowdown

Потребителски аватар
Bucket
Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
Двигател:

Мнениеот Bucket » Вто 22 ное 2011 8:49

Колега ясно, не казах монтирах четири релета, но приеми, че ако не монтираш нещата като хората, може в някой случай да станат много проблеми и оставаш на тъмно ;)

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Вто 22 ное 2011 15:29

Не само едно си е в кутията просто премахваш ключа за фаровете така и след него се връзва цялата инсталация и + е че нямаш пад на напрежение и фаровете зимата са ти вкл. постоянно след 5/ 20 секунда и няма да те изтряскт с фиш ако си ги забравил.

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Вто 22 ное 2011 20:54

Колеги харесах си едни терикатски крушки, обаче само в един саит ги видях не знам дали се продават някъде в България :deal Ето ги крушките http://www.subesports.com/products/cat/ ... prodID/467 :Mr Green Fun Нещо ме е страх да не пропусна вечер нещо по пътя случайно :screwy mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”