проблем с парното на голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ka6yto
Автомобил:
Двигател:

проблем с парното на голф 3

Мнениеот ka6yto » Пет 09 дек 2011 17:13

Здравейте :) Има много изписани теми за проблем с парното.Както и на много хора в този форум и аз имам проблем с клапата за топло и студено.След като свалих жапката и кората под нея стигнах до въздохопровода и не мога да го сваля.Колата е 95г с климатроник.Самия въздохопровод от вътре е метален и там се намира радиаторчето за климатика.Свалих вентилаторчето и щипките на въздохопровода ,но непомръдва.
Моля помагайте ще съм ви благодарен :) :banghead: :banghead: :banghead:
Поздрави :)

slavipleven
Автомобил: Golf 3 GTI 16v
Двигател: ABF 1994

Re: проблем с парното на голф 3

Мнениеот slavipleven » Пет 09 дек 2011 17:23

ka6yto написа:Здравейте :) Има много изписани теми за проблем с парното.Както и на много хора в този форум и аз имам проблем с клапата за топло и студено.След като свалих жапката и кората под нея стигнах до въздохопровода и не мога да го сваля.Колата е 95г с климатроник.Самия въздохопровод от вътре е метален и там се намира радиаторчето за климатика.Свалих вентилаторчето и щипките на въздохопровода ,но непомръдва.
Моля помагайте ще съм ви благодарен :) :banghead: :banghead: :banghead:
Поздрави :)

Сваляй цялото табло колега иначе няма да стане!Успех! :да:

Потребителски аватар
vanko_5
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vanko_5 » Пет 09 дек 2011 18:13

ЦЯЛОТО ТАБЛО СВАЛЯЙ

Потребителски аватар
ka6yto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ka6yto » Пет 09 дек 2011 18:20

Намерих снимка от една тема.Това е вече свален въздоховод и се вижда клапата без да е нужно да се сваля цялото табло.Само,че аз имам проблем със свалянето му.
Прикачени файлове
635661569.JPG

Потребителски аватар
ceci4
Автомобил: VW Golf V TDI 16V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот ceci4 » Пет 09 дек 2011 19:31

По-лесно ли ти се струва да не сваляш таблото, а само тялото с климатичния радиатор? Не стига, че ще разкачиш връзките на изпарителя и ще изгубиш фреона в системата (ако не е изтеглен преди това), ами не знам колко ще ти е удобно да работиш по клапата, ако си остане на мястото. Не съм сигурен дали трябва да се свали цялото табло (или само да се разхлаби и повдигне, като на двойката), но бих предпочел да си сваля цялото тяло с радиаторчето на парното, защото после ще ми е лесно да работя по всички клапи наведнъж.

slavipleven
Автомобил: Golf 3 GTI 16v
Двигател: ABF 1994

Мнениеот slavipleven » Пет 09 дек 2011 22:51

ka6yto написа:Намерих снимка от една тема.Това е вече свален въздоховод и се вижда клапата без да е нужно да се сваля цялото табло.Само,че аз имам проблем със свалянето му.

Само, че това табло е без климатроник колега!Свали цялото табло за да можеш да си оправиш всичките клапи, включително и тази за вътрешната циркулация и да си смениш радиаторчето, ако не е сменяно. И си източи фреона ако има!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 09 дек 2011 22:59

Тъй,при Голф 3 с климатик или климатроник,най-лесно е да се свали цялото табло и металната греда под него,за да се извади тялото с радиаторчето на парното.Иначе няма да е нито по-лесно,нито по-бързо.Ако тръгнеш да сваляш изпарителя,ще стигнеш до клапата,ама ще измъчиш ръцете да бъркаш вътре и да я облепяш,отделно трябва да си източиш фреона преди да махнеш изпарителя и да развиваш тръбите от ТРВ-то и да се занимаваш с доста специфична работа.Общо взето не пипай изпарителя,разглоби всичко,махни таблото и гредата под него и си извади само тялото с парното,без да пипаш към изпарителя :)
:beer

Потребителски аватар
ka6yto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ka6yto » Съб 10 дек 2011 1:02

Благодаря за информацията.Другата седмица се захващам с махането на таблото. :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”