проблем с динамото на голф 3 1.4
-
tato771
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с динамото на голф 3 1.4
здравеите, имам един проблем с динамото, колата е голф 3 1.4 абд, акумулатора е на 1 месец ,в4ера като се вра6тах от бургас забелязах 4е таблото ми свети мн. слабо и сд-то ми спира6е от време на време, фаровете са6то не бяха силни, когато се прибрах угасих колата и след 5 мин ре6их да запаля отново но не иска6е акумулатора едвам вартеше бутнах я запалих и ре6их да извадя едната клема на акумулат. след което тя веднага угасна това ме доведе до мисалта за алтенатора извадих го отворих го и 4етките са добре не сам го замерял , но за6то не ми светна лампата на акумулатора вси4ко си бе6е наред като дам на контакт лампата свети като запалих тя угасна ,а като махнах клемата на акумулат, тя угасна веднага моля ви помогнете ако някои е имал този проблем. благодаря ви предварително
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с динамото на голф 3 1.4
Пак ще го сваляш,но преди да смениш регулатора-заедно с четките,ще е добре да премериш намотката на ротора,диодите(общо са 9) и връзките на статорни намотки към диодни плочи.Ако не умееш да мериш с уред,занеси го на сервиз.Поне клемите виж.Някъде имаше схемичка на генератора-не е лошо да потърсиш за яснота.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем с динамото на голф 3 1.4
НЕ махай клемата на акумулатора на работеща кола, ако ти трябва електрониката по колата.
Алтернатор дали зарежда се мере с мултицет.
Алтернатор дали зарежда се мере с мултицет.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”