Голф4 1.4 16в отново гори масло
- plamen et
- Автомобил: Audi quattro
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
Голф4 1.4 16в отново гори масло
Здревеите.Проблема е следния карам голф4 1.4 16в гореше масло и реших да направя ремонт смених бутала сегменти биелни лагери и гумички на клапаните.Реших,че проблема вече е решен но се оказа,че колата продължава да гори масло.Маслото с което е в момента е мобил 10в40 и разхода е около 300г на 1000км преди ремонта разхода беше 1л на 1000км.Някои знаели от какво може да продължава да гори.Благодаря предварително.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф4 1.4 16в отново гори масло
Еми явно от некачествен ремонт.Аз ако съм бих я продал тази кола без да и правя ремонт,защото сега някои ще ми скочат ,но точно тези двигатели на голф 4( и не само 1.4 60коня на поло и ибиза също) ,та тези двигатели са безкрайно скапани.Ако не ти харчи масло,то то ще хвърчи и ще се лее от всички възможни места.
Пробвай да покараш с 15/40 масло, поне да го закрепиш разхода на 100грама 1000км ако се получи, и ако ти се занимава, според мен пускай обява за колата докато може да и се вземе нещо и се мятай на друго возило.
Пробвай да покараш с 15/40 масло, поне да го закрепиш разхода на 100грама 1000км ако се получи, и ако ти се занимава, според мен пускай обява за колата докато може да и се вземе нещо и се мятай на друго возило.
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
Ако е сменено всичко което казваш и е сменено качествено не трябва да да харчи това е много
другото е да е фалшиво самото масло.
Провери и за някакви течове.
другото е да е фалшиво самото масло.Провери и за някакви течове.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Какви са буталата и сегментите - марка?
Мерени ли са цилиндрите, имат ли дефекти, елипса?
Масло - марка?
Духа ли картерната вентилация?
В какво състояние са водачите на клапаните?
Ако тези неща са наред, има нещо с гумичките...
Мерени ли са цилиндрите, имат ли дефекти, елипса?
Масло - марка?
Духа ли картерната вентилация?
В какво състояние са водачите на клапаните?
Ако тези неща са наред, има нещо с гумичките...
- moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
viewtopic.php?f=5&t=211432 ето ти колега чети, иначе най-вероятно от некачествени части или ремонт гори отново
При мене ремонта излезе с части и труд малко на 1100 лв. но понеже частите са заводски сега не харчи масло вече! иначе преди ремонта по литър на 1000 км но KR беше прегряван 
agent_kowalski написа:Еми явно от некачествен ремонт.Аз ако съм бих я продал тази кола без да и правя ремонт,защото сега някои ще ми скочат ,но точно тези двигатели на голф 4( и не само 1.4 60коня на поло и ибиза също) ,та тези двигатели са безкрайно скапани.Ако не ти харчи масло,то то ще хвърчи и ще се лее от всички възможни места.Пробвай да покараш с 15/40 масло, поне да го закрепиш разхода на 100грама 1000км ако се получи, и ако ти се занимава, според мен пускай обява за колата докато може да и се вземе нещо и се мятай на друго возило.
На мен що ми е чист двигателя и не харчи,карам само с 5в40
Явно от ремонта е.Купи масло друга марка и от друг магазин,сложи Кастрол\Мотул по-гъсто 15в40,а ако я натискаш над 4к оборота няма как да не гори с това малко моторче

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”