мнения за голф мк4 2.0 116 к.с
-
bubomirco
- Автомобил:
- Двигател:
мнения за голф мк4 2.0 116 к.с
здравейте като върл фен на ваг групата съм се решил да търся голф 4 или бора 2.0 116 коня , отказвам се от 1.8 или 1.8т заради скъпите части по двигателя доколкото имах възможност да разгледам двигателя ми се струва много опростен и лесен за поддръжка и газифициране , моля да споделите и вървежа как е блафодаря предварително
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: мнения за голф мк4 2.0 116 к.с
2.0i 115кс с читав ГИ е доста удачен вариант. Аз съм с такъв мотор, макар и по-стар, с обикновена газова, но от към вървеж е доста приятен, предполагам при Бора/Г4 ще е доста по-добре и от към возия итн.
-
bubomirco
- Автомобил:
- Двигател:
аз замалко покарах въпросният мотор на голф 4 , обаче ми изглежда леко модифициран за вървеж не можах да усетя много кой-знае какво защото беше без номера
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Иначе здрав,надежден и корав мотор...
Става за газ... Върви прилично...Но не е много икономичен...ПОне в града...

- snupeca
- Контакти:
bubomirco написа:аз замалко покарах въпросният мотор на голф 4 , обаче ми изглежда леко модифициран за вървеж не можах да усетя много кой-знае какво защото беше без номера
Моя мотор в случая, определено не може да се причисли към "бегачките" имайки предвид купето на колата, но за мощност, в ниските особено - около 2000 да речем, си наема прилично в градски условия, на дълго скорости от порядъка на 120-140 не са проблем както за що годе бързо постигане, така и поддържане. Според мен мотора е идеалния за комби в съотношение вървеж/разход. За горенето Бат Сашо е прав - 12-13 газ че и малко отгоре сега зимата не ме плашат
но предполагам с ГИ ще е надолу. - IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Няма смисъл да се сравняват 2 мотора от различни ...то в случая си е направо десетилетие. Като цяло мотора си е потенциален мъртвец,но пък е здрав и надежден. И ако не се лъжа е с верига.
П.п. към автора...сега е момента да кажеш какво е модифицирано,защото не всяка модификация значи нещо по-добро
П.п. към автора...сега е момента да кажеш какво е модифицирано,защото не всяка модификация значи нещо по-добро
- snupeca
- Контакти:
IvailoOo написа:Няма смисъл да се сравняват 2 мотора от различни ...то в случая си е направо десетилетие. Като цяло мотора си е потенциален мъртвец,но пък е здрав и надежден. И ако не се лъжа е с верига.
-
bubomirco
- Автомобил:
- Двигател:
не мога да кажа със сигурност нали затова пускам темата колега да ми разясни някой за този двигател как е като подръжка , разход и вървеж в купето на голф 4 защото нямам възможност да го разгледам отблизо
ами определено не търся кола за ръчка ,ако търсех такава щях да се оглеждам в 1.8 Т обаче не ми допада заради скъпата подръжка искам ежедневна кола приятна за каране и с понослива подръжка на двигателя ясно е че ходовата част е евтина и надеждна
ами определено не търся кола за ръчка ,ако търсех такава щях да се оглеждам в 1.8 Т обаче не ми допада заради скъпата подръжка искам ежедневна кола приятна за каране и с понослива подръжка на двигателя ясно е че ходовата част е евтина и надеждна
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Какъв е кода на мотора, че нямам тука Аутодата да видя. Коя година е колата.
Иначе 2л /115 к.с. - 2 вида двигатели, като по-новия е без делко се слагат и на Шаран/Алхамра и си върви прилично автобуса.
Иначе 2л /115 к.с. - 2 вида двигатели, като по-новия е без делко се слагат и на Шаран/Алхамра и си върви прилично автобуса.
- cornkiller
- Автомобил:
- Двигател:
Разтривам такъв двигател вече 3 години и половина. Верно имах ядове с него в началото, но сега е перфектен. Двигателя не е с верига. Има две ламбди преди и след катализатора. ЕГР клапан. Здрава ходова част. Лесен и опростен за поддръжка - има и скъпи чаркове има и евтини.Доста добре изтегля още в ниските обороти. От към вървеж (поне на мен) е достатъчен. Разхода без напъване извънградско може да паднеш и до 6,3 - 6,5/100. В града си е малко лаком но пък ако се кара разумно разход от 11.5/100 не е недостижим.
Недостатък са двете сонди и егр клапана, пластмасовия тройник на главата на двигателя. За друго сега не се сещам. Няма да сбъркаш колега с двигателчето.
Недостатък са двете сонди и егр клапана, пластмасовия тройник на главата на двигателя. За друго сега не се сещам. Няма да сбъркаш колега с двигателчето.

-
bubomirco
- Автомобил:
- Двигател:
мерси колега, колега за двете лабмди четох че едната може да се махне и да се сложи емулатор , а за този егр клапан какво е положението може ли да се побългари ,защото аз се спирам на този мотор заради евтина подръжка казваш че си доволен от вървенето на колата
- cornkiller
- Автомобил:
- Двигател:
В моя случай не се получи с емулатор. Компа си търсеше пак втората сонда и набиваше грешки. Сложих пак катализатор и нещата заспаха. С ЕГР-а все още съм нямал проблеми, иначе може да се побългари не е проблем. Основния принцип е: Нещо което работи и на прави проблеми - Не се пипа.
Успех с търсенето колега
Успех с търсенето колега
-
bubomirco
- Автомобил:
- Двигател:
дам разбрах те колега мисля че няма да е болка за умиране този катализатор , и един последен въпрос дали този мотор е с демферен маховик или обикновен ще започвам да търся въпреки че този двигател е доста рядък поне в бг , обаче в германия го има доста твоят от къде е е ако не е тайна
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”