Масло за ск.кутия

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Масло за ск.кутия

Мнениеот radotom » Сря 02 дек 2009 0:52

Ванка, ако ще слушаш пишман-търговците- направо се насочвай и към нова скоростна кутия!
Скоростите дивотии не търпят!
Слагай това, което е препоръчал завода-производител, иначе ще пЦоваш :lol: :lol:

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Сря 02 дек 2009 1:21

VW GOLF3 написа:Благодаря ти и на тебе колега за съвета :)

Колега какво масло сложи или още не си го сменил ?

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Чет 03 дек 2009 0:03

Mannol 75W90 + една добавка (50мл) РЕСУРС ;) , засега съм доволен и нямам ядове :)

oregon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oregon » Чет 03 дек 2009 12:10

A kakvo mislite za ESSO 75 90,zashtoto kupix 4L.i go slogix da go smenqm li?????????????????????

Последна промяна от radotom на Чет 03 дек 2009 23:17, променено общо 1 път.
Причина: КИРИЛИЦА!!!

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Чет 03 дек 2009 12:47

oregon написа:A kakvo mislite za ESSO 75 90,zashtoto kupix 4L.i go slogix da go smenqm li?????????????????????

Двигателното маслото Esso е голям боклук ( моя мнение ), предполагам и трансмисионното масло е същото :!:

Потребителски аватар
bobie7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobie7 » Пет 15 яну 2010 10:08

Колеги, моля за бърз отговор :bowdown Днес ми предстои смяна масло на ск.кутия. Харесах едно Mobil 75W80 GL4+ . Ск. ми кутия е CHL - на АБУ голф 3. Добро ли е маслото и защо е 75W80, а не 75W90, някой ако знае нека каже. Благодаря !

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пет 15 яну 2010 10:21

Май за тази кутия класа на маслото е GL5.

Потребителски аватар
bobie7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobie7 » Пет 15 яну 2010 10:33

Pavcho2 написа:Май за тази кутия класа на маслото е GL5.

''Май'' не ми помага колега, снощи в една от темите прочетох, че трябва да се внимава да е GL4+ или GL4/5 , а НЕ GL5. Айде някой който знае да каже със сигурност, моля ви. Ровя се и в гугъл и немога да намеря нищо за това масло.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 15 яну 2010 11:21

fill написа:
oregon написа:A kakvo mislite za ESSO 75 90,zashtoto kupix 4L.i go slogix da go smenqm li?????????????????????

Двигателното маслото Esso е голям боклук ( моя мнение ), предполагам и трансмисионното масло е същото :!:

Разглобихме двигател на Пасат В5,обслужван само с масло ESSO....отврат.Едно,че целия двигател беше в нечовешки налепи,отделно,че маслото на 6000км беше станало на гнус и дори на пипане не беше мазно :shock .Понеже двигателя беше 1.8 Т се установи,че обтегача на веригата между двата вала не се движи въобще (което обясни тракането на веригата докато работеше двигателя) и въпреки цедката точно под буталцето му и там имаше налепи :shock
Това масло е отврат!

valveks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valveks » Нед 24 яну 2010 12:17

Нормално е колега все пак се прави в турция :) знам и за по големи поразии които са станали със "мобил и есо" все пак когато се прави търговска отстъпка от 52% за някакъв продукт разбираш що за качество има щом цената му е един надут балон при цена от 100лв примерно за туба търговецът го плаща около 50лв а вносителите и те печелят представи си за 35-40лв какво са сложили вътре а ти даваш 100 и се надяваш да е хубаво :)
насочете се към малки европейски рафинерии които нямат фалшификати и за да продават не правят компромиси в качеството.

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Вто 10 май 2011 23:19

kokovanev написа:Хайде да се обадя и аз... Миналата година сложих полусинтетика 75/90, отговаряща на фолксвагеннорм. През миналата зима усетих, че първа не влиза на студена кутия така, както беше преди смяната... След ровене из нет-а установих няколко неща:
1. 75/90 не е единственото задължително условие, маслото има и други характеристики, на които трябва да отговаря.
2. Масово се среща полусинтетика 75/90, която се препоръчва от нейния производител за нашите кутии, но реално не е сертифицирана по фолксвагеннорм.
3. Масово се среща полусинтетика 75/90, която е сертифицирана по фолксвагеннорм - точно с такова пробвах, но не останах доволен...
4. Маслото трябва да е 75/90 пълна синтетика, ГЛ4+ или ГЛ4/5 и да отговаря на фолксвагеннорм. Ако маслото отговаря на ГЛ5 /по-високия стандарт/, това не го прави подходящо!
5. На т.4 из БГ отговарят мн. малко масла и са скъпи. Освен посочения тук Кастрол има и едно на БП - малко е по-евтино, пазарува се от същото място. Има и подходящо Лики, но за цена не съм гледал, защото успях да си осигуря Кастрола /с произход!/ по цени на едро - чувствително по-ниски са...
6. Кутиите тип 085 "по паспорт" събират 3,1 л., реално - към 3.2 л., а в БГ не се продават опаковки под 1 л. - т.е. - пазаруваш 4 л. - честито на печелившите, както се казва... Ако си обичате СК и най-вече 5-тата скорост - не жалете в никакъв случай тези 100-200 грама...
7. В Европа Кастрол има и опаковка от 0,5 л., цената на дребно е около 7-8 евро.
8. В оригинални бели опаковки на ВАГ има поне 3 вида масло за СК - минерално /евтино е и смърди гадно.../, полусинтетика /цената е приемлива/ и пълна синтетика на ужасяваща цена - на дребно е грубо 50% над тази на Кастрол, при положение, че вътре е същото - според слуховете...
9. В нашите СК не е хубаво да се наливат неподходящи масла или масла за "раздатки" и диференциали, дори и да отговарят на пръв поглед на по-високи изисквания. Експериментите с маслото рано или късно водят до проблеми със СК...

Здравейте колеги!
Имам въпрос отностно Голф 2 1,6 карб 89г.
Таа имах вие на празен ход от кутията, до колкото разбрах било от 5-тата предавка, иначе скоростите си влизаха идеално!
Препоръчаха ми да сменя маслото и видях че го дават 75/90, та по принцип карам италиянски коли и си купувам масла Agip директно от Италия и съм страшно доволен!
И поръчах Agip 75/90 пълна синтетика! Ето го и него - http://www.varnaparts.com/index.php?rou ... uct_id=100 и тук http://www.balkan-agip.com/articledetai ... rticleID=3 (второто масло оцветеното заглавие в червено)...Наляхме както си го дават 2л точно събра! Тръгнах това виене на празен ход почти изчезна, но 2-ра предавка взе да влиза много трудно!!! Преди както казах нямах проблеми никакви! Иначе 3,4,5 влизат сега изключително по добре, но 1 и особенно 2 е много зле като се покара 5-6км и повече вече е добре, но не е нормално със старото масло само в най-големите студове първото включване от 1 на 2 беше по трудно от там на сетне е лесно! Иначе старото масло като изтичаше беше много черно...Та кажете идеи, какво да правя!

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пет 16 дек 2011 9:46

Колеги да попитам и аз попадна ми трансмисионно масло Super Gear 80w90, дали ще е удачно да го налея на поло 1.9 AEF. Т.к. сега ми тече от избирача отново и мисля този път да сменя и маслото а не само да долея.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 17 дек 2011 18:16

Аз до колкото знам VW скоростни кутий работят с 75-90 пълна синтетика, по възможност на тубата да пише vw и нормата. 80в за зимата не ми звучи добре и най-вероятно ще береш ядове заради едни пикливи 60 лева за 2 литра правилно масло.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”