проблем с изгорял бушон на климатроника Голф 3 ГТИ АБФ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
griz
Автомобил:
Двигател:

проблем с изгорял бушон на климатроника Голф 3 ГТИ АБФ

Мнениеот griz » Вто 27 сеп 2011 20:38

Здравейте, използвах търсачката, но не намерих описание на моя проблем. Имам голф ГТИ 2.0 16клапана,96 набор, АБФ мотор с климатроник (мисля, че е оригинален)колата е от Италия, та проблема ми е следния. Свалих акумолатора, за да запалиим една друга кола, после го сложихме пак на моята и уж всичко си беше Ок (но само на пръв поглед) климатроника не светна, дисплея беше умрял и останах без вентилатор за патно, намерих изгорял бушон на левия ботуш на предния амортсьор има няколко бушона в една кутийка,смених пластинката, но пак не тръгна.Моля за помощ, дали няма и другаде някой бушон, освен този на климореда и тази кутийка?

Благодаря предварително

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Re: проблем с изгорял бушон на климатроника Голф 3 ГТИ АБФ

Мнениеот zfa159 » Сря 28 сеп 2011 8:01

ако е оригинален,имаш още предпазители - кутииката оптред е за управление на перките за охлаждане и при някои версии и компресора.Вътре на стандартното бушонно табло имаш 1 или 2 предпазителя,които са за климатроника (не знам кои са точно,прегледай дали няма някой изгорял).Имаш отделен 30А на отделен куплунг над бушонното табло,който е за вентилатора.Нормално е ако дисплея не тръгва,да не тръгва и вентилатора,защото няма сигнал за управление към контролерчето му.
Това ако климатроника е оригинален.Ако не е,нещата са съвсем други.
:beer

Потребителски аватар
griz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот griz » Сря 28 сеп 2011 15:29

Здравеи и благодаря за бързия отговор!!

Зна4и бушоните които са на ботуша са само 2,но има легло и за трети, но при мен липсва бушона и са само тази пластинка 30А и един обикновен 20А,другото легло е празно, но съм виждал на снимки, че там трябва да са два бушона. Взех за проба 50А (пластинката) да видя дали ще тръгне но Уви.Сега като се прибера от работа ще проверя над глабната бушонера!!

Благодаря още веднъж :обичам ви

Потребителски аватар
griz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот griz » Сря 28 сеп 2011 18:55

Здравейте, днес по детайлно проверих бушоните (тези под таблото) и открих че, номер 16 бе изгорял (warning lamps)помислих, че са изгорели аварийните светлини, но те работеха!! Сега ще потърся какво значи бушон номер 16.

Сложих друг бушон за проба и климатроника светна!! Съвет: Проверявайте детайлно всички бушони един по един!

Благодаря от сърце на колегата, който се отзова веднага,и пожелавам на всички съфорумци безаварийни километри.

Потребителски аватар
griz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот griz » Чет 29 сеп 2011 8:02

Какво мога да кажа, пак изгоря бушона!! Значи има проблем по ел. системата!! Проверих да няма окъсяване от компресора, но всичко си е ок.

Ще се ходи на еладжия.

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Нед 18 дек 2011 20:49

Като нов собственик на автомобила да споделя за решението на проблема,въпросния бушон номер 15 е за осветлението на километража,климатроника и осветлението в жабката,плафона в жабката се беше счупил и е окъсявал на гредата под таблото,за съжаление случих на кофти бушон и инсталацията пламна,след като разглобих таблото се видя от каде е бил проблема,темата е за :lock:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”