Двигател от Audi тип ABT 2,0 90hp, донорство,съвместимост??

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ivcho_86
Автомобил:
Двигател:

Двигател от Audi тип ABT 2,0 90hp, донорство,съвместимост??

Мнениеот ivcho_86 » Пон 19 дек 2011 15:40

Здравейте колеги,
КОлата е Сироко МК2 СКАЛА ,досегашния агрегат (до вчера ) бе 1,6 или 1,8 (нали са с еднакви блокове) някакъв ,та скъса се вчера ангренажа и поудари някой клапан.На мен не ми се занимава с ремонти защото разполагам с двигател АБТ 2000 90к.с. от АУДИ което блъснах на 40 км след пълен ребилд на мотора (от мен).
На пръв поглед блока ще се хване в коша но незнам как ще стои въпроса със скоростната кутия ,маховик,съединител,стартер,маркучи за охлаждането.Мислих да го наглася надлъжно с кутията от аудито но ще е голям филм,затова се обръщам към вас колеги.Върти ми се в главата че маркучи от пасат 2 1800 би трябвало да станат но само визуално си спомням мебелировката в коша на пасата.
Също имам предни главини и амортесиори които се чудя дали ще паснат на малкия роко :)

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Re: Двигател от Audi тип ABT 2,0 90hp, донорство,съвместимост??

Мнениеот teddy » Пон 19 дек 2011 16:01

Колега сигурен ли си, че си ударил клапани? Пък дори и да е така ремонта няма да е кой знае какво! Колкото до мотора от Аудито няма да имаш никакви проблеми да го монтираш както си е бил твоя преди. :)

Потребителски аватар
ivcho_86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivcho_86 » Пон 19 дек 2011 16:59

Честно да си призная ,не съм убеден че е ударил клапани ,не съм махал главата (зима е студено е ,а нямам гараж).
А и предпочитам да си карам ребилднатия мотор,поне знам че е чисто нов!
Въпроса беше дали кутията ще пасне.
Иначе мисля да присадя мотора с моното и електронния и блок и каквото може допълнително(главини седалки табла огледала амортесори),чак тогава ще разкостя скъсалия ремък двигател ,без това си имам от 2 двигателя чаркаля.

Малко извън темата, но как да разбера дали е 1,6 или 1,8 ???

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Мнениеот teddy » Пон 19 дек 2011 19:15

По окачване на кутията ще стане то си е стандартно. Сменяш съединителя с маховика и нямаш проблеми.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”