Въпрос относно климатроник Г4
- stanislav__radev
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос относно климатроник Г4
Колеги от вчера съм собственник на Голф4 очарован съм от колата но имам един въпрос...Колата е с климатроник и в момента си духа добре но един приятел ми казва че даже и когато е на топло трябва да е пуснато това ECONOMY иначе въртял компресора а аз знам че това е когато е на студено изключва компресора и си духа само вентилатора..Та мисълта ми е когато е на топло върти ли компресора без да е натиснато копчето...
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Re: Въпрос относно климатроник Г4
Компресора тръгва ако навън е над + 3 или +8 градуса (зависи от версията на софт-а на конкретния климатроник) без значение дали си задал да духа топло или студено.Под тази външна температура,компресора няма и не трябва да тръгва,без значение от режима,на който си го задал да работи.ЕКОН-а спира компресора и се ползва,когато да кажем навън е 15 градуса,искаш вътре да е 20,примерно и дефакто не и трябва охладителна мощност и няма за какво да бичи компресора.При по-старите дори в този случай,компресора си действа (тези,които нямат екон).При редки версии на контролерите на Голф 4,има опцията да се пуска компресора и при по-ниска външна температура (отрицателна),когато му е зададено да духа на прозореца,за да отнема влагата от постъпващия въздух.В този случай компресора работи макс. няколко минути и си спира сам,автоматично.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”