Въпроси (за свободно време)спрямо Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Въпроси (за свободно време)спрямо Голф 3

Мнениеот dushanov » Сря 25 яну 2012 23:53

Здравейте колеги! Няколкото въпроса, които са в темата само и единствено по отношение на Голф 3 и за това сметнах, че този раздел е правилният! Ако не е, м-те да го преместят! Те така :) :
1. Как затваряте предния капак на вашия автомобил? С пускане от разстояние (1-2 педи) или чрез натискане в/у капака?
2. Имам бял Голф 3 и ми прави впечатление, че на моя предната и задната броня както и капаците на огледалата за странично виждане са боядисани в цвета на купето (бяло). А на други Г 3 не са! Защо?
п.с.Моята кола е пребоядисвана със сигурност. Не казвам, че само на моята са боядисани! Виждал съм и други като моята.

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Re: Въпроси (за свободно време)спрямо Голф 3

Мнениеот batko_miro » Чет 26 яну 2012 0:10

Капака го пускам от една педя разстояние, затваря си се нормално. Огледалата може да са боядисани фабрично или впоследствие, предполагам, че като са се поръчвали нови автомобилите ни, това е била част от опциите mhihi или просто в завода така са решили - на едни-така, на други-така :screwy . Работя в магазин за авточасти и ми е направило впечатление, че например ако се предлага само капак за огледало, то може да го има или черно, или подготвено за боя(грундирано).

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Чет 26 яну 2012 0:30

batko_miro, и аз съм работил в м-н за авточасти, и при мен беше така. Просто искам мнението на някой по-запознат! :)

val4ana
Автомобил: Бора
Двигател: AUM

Мнениеот val4ana » Чет 26 яну 2012 18:14

и аз съм бял голф но капаците на огледалата са ми черни а лайсни и брони чисто бели сток явно е някаква модификация

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Чет 26 яну 2012 18:55

Относно затварянето на капака - ако е центрован правилно и тампоните и ключалката му са наред, се затваря с пускане от 4-5 пръста (какви са тия 1-2 педи :shock :screwy ). Аз лично си го затварям като го сложа да си легне и го натискам съвсем леко НА САМИЯ МУ РЪБ (не по-навътре, за да не се огъне), защото ме дразни да се тряска. Но пак казвам, трябва да се натиска където отдолу е оребрен, иначе хлътва и дразни.
Относно боядисването на огледала, брони, лайсни и др. елементи - зависи от модификацията (CL и GT са черни, GL/GLX и др. са в цвета на купето) и от годината на производство. Или от волята на някой предишен собственик тунингист...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Чет 26 яну 2012 18:57

Аз знам, че капак се затваря от някакво разстояние, не се натиска с ръка отгоре. Логиката, предполагам, е като тая с вратите на колата. Нали и тях ги затваряме със засилка, а не да ги допрем до бравата и после да ги натиснем с мускулите да залепнат mhihi

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Чет 26 яну 2012 19:02

Няма нищо общо с вратите. Просто ако го натиснеш на място, кадето няма отдолу оребрение - хлътва.
Ако знаеш къде да го натискаш, не пречи и с натискане.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Чет 26 яну 2012 19:08

А как се затваря задния капак (багажник)? Със засилка или пак леко с ръката се натиска, като се внимава :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cern Swiss » Чет 26 яну 2012 19:12

При мего и при вратите механизмът за заключване (бравата) е съвсем различен, затваря се като вратите - от около 20см. Не спекулирай, нещата са коренно различно заради механизмите.

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Пет 27 яну 2012 12:57

Относно капака - то си зависи от човека как му е удобно. Аз си го пускам и леко натискам предния ръб и той си се затваря нормално, естествено леко повдигам, за да видя дали е затворен, просто по навик, не че не се е затворил.
Стъклари са казвали, че по-добре да се пуска от разстояние, но това лично мен не ме кефи да го тряскам като на стар Москвич, без да обиждат бивши собственици.
Който както му харесва и да е сигурен дали наистина е затворен, че иначе отиде предния джам :Mr Green Fun

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”