Съвет за запалване на Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
djmimo89
Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
Двигател: ADZ

Съвет за запалване на Голф 3

Мнениеот djmimo89 » Пет 03 фев 2012 20:55

Здравейте колеги. От около повече от месец несъм си палил колата, и днес реших да я запаля да видя какво става. Но първо реших да видя какво става под капака. Отворих разширителния съд на антифриза и видях че има лед, бутнах с пръст леда се счупи и отдоло антифиза небеше замръзнал(антифриза(-60C) е разреден долу горе 1:1 с вода). Отворих капачката на маслото тя също беше замръзнала, не ми доиде на ума да вдигна щеката да видя как е работата там. Та въпроса ми е дали да го пробвам дали ще запали или да оставя да се поразмрази малко.

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за запалване на Голф 3

Мнениеот Христо Стайков » Пет 03 фев 2012 21:08

Колега това,че антифриза ти е направил коричка лед не е добре(но ако само е коричка мисля ,че не е страшно).Ледът на капачката за масло може да е от конденза ,затова,че я пали и и навий 40,,50км за да се оправи.Може да пробваш дебелите маркучи от радиатора дали не хрущят като ги стиснеш.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 03 фев 2012 21:15

И са к'во...ша чакаш да се запролети ли?Я върти ключа на "ignition ON",моли се акумулатора да е издържал теста на времето(студа)-не е лошо да погледнеш и под неговите капачки,ако е с капачки де!Просто "не вервам" да не си пробал запалване...аз щях да пукна ,ако не врътна ключа... :twisted:
Добри съвети ти дава и Христо Стайков,не се вярва безпределно на надписи на опаковки....току-виж било във "Фаренхайт"...де'а таа обединена Европа..с инчовете и...,добре че тия "хаймани" дърпат яко назад,хич таман не трябват,то и колите им опаки едни....

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 03 фев 2012 21:16

На твое място бих я запалил утре примерно или неделя - дават го над 0 поне.

Потребителски аватар
stamantonov
Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
Двигател: ABS + JHL

Мнениеот stamantonov » Пет 03 фев 2012 22:12

Абе пали я, какво толкова му мислиш? Моя гоуф не е пропускал сутрин - всеки ден около 6,30 до към 7,30 и вечер между 17 и 18 часа му навъртам общо към 160 км - к'во ша го жаля. Не аз на него - ТОЙ НА МЕНЕ ТРЯБВА ДА МИ СЛУЖИ! Ако не се стискаш откъм консумативи - масло, феродо, антифриз, лагери и ........ - колицата ще ти служи вярно. Кола не се чупи от каране и от палена на студ, чупи се от неподдържане. Айде чао и късмет

Потребителски аватар
djmimo89

Мнениеот djmimo89 » Съб 04 фев 2012 9:22

Акумулатора още като я спрях го извадих и го прибрах на топло, но проблема е че само мога да я запаля на място, защото нчма нищо платено за тази година и е ударена, просто исках да и чуя гласчето. Днес ще видим какво е стане, ще пробвам да ч запаля.

Потребителски аватар
djmimo89

Мнениеот djmimo89 » Съб 04 фев 2012 16:23

Сложих акумулатор на колата, проверих дебелите маркучи да не би случайно да са замръзнали(небяха), влязох в колата, обърнах на бензин понеже имам газ, показах и ключа, без да се замисли и без подаване на газ, запали без никакви мъки, оставих я на оборот около 2 часа да може да се размрази че имаше вода вътре, която беше замръзнала по пода. Колата е разглобена отвътре, понеже ще правя ремонт и имам едно проектче, за което ще пиша тук във форума в последствие. Благодаря ви за отговорите колеги.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Съб 04 фев 2012 16:30

stamantonov написа:Абе пали я, какво толкова му мислиш? Моя гоуф не е пропускал сутрин - всеки ден около 6,30 до към 7,30 и вечер между 17 и 18 часа му навъртам общо към 160 км - к'во ша го жаля. Не аз на него - ТОЙ НА МЕНЕ ТРЯБВА ДА МИ СЛУЖИ! Ако не се стискаш откъм консумативи - масло, феродо, антифриз, лагери и ........ - колицата ще ти служи вярно. Кола не се чупи от каране и от палена на студ, чупи се от неподдържане. Айде чао и късмет

този коментар определено ми хареса и е 100% истина :applause: :applause: :applause: ,сори за спам-а,но не се сдържах...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”