Здравейте!
Дойде студеното време и дъжда и взеха да се изпотяват стъклата.
Забелязах че много слабо нещо ми духа вентилатора на парното. Стъклата като се изпотят, едвам едвам на 4-та и топлото докрай за да се "отпотят".
Филтъра го чистих миналия месец. Няма спукани казанчета на парното.
И четирите степени на вентилатора работят, но духа много слабо.
Възможно ли е да има заседнала клапа на студения въздух която да не позволява на системата да работи.

Вентилатора на парното духа много слабо
Малка добавка....
Сега ходих пак да махам филтъра за въздух който е под кората под предния капак. Пуснах вентилатора ,работят и четирите степени.
Но.........вместо да духа вътре през отворите, той смуче от купето духа на обратно през тръбата на филтъра.Ще ми издуха раката като я сложих на мястото на филтъра.
Защо този пустиняк духа наобратно??? Лятото си духаше нормално, щото в жегите го пусках докрай и се охлаждах с него.
Помощ, помагайте !!!!!!!!!!!!
Сега ходих пак да махам филтъра за въздух който е под кората под предния капак. Пуснах вентилатора ,работят и четирите степени.
Но.........вместо да духа вътре през отворите, той смуче от купето духа на обратно през тръбата на филтъра.Ще ми издуха раката като я сложих на мястото на филтъра.
Защо този пустиняк духа наобратно??? Лятото си духаше нормално, щото в жегите го пусках докрай и се охлаждах с него.
Помощ, помагайте !!!!!!!!!!!!
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
хахаха как духа наобратно-ти ме преби.не съм много запознат ама се сещай дали си пипал нещо друго по него.незнам дали мотора му е реверс и да си завъртял някой кабел/макар че няма логика да е реверс/ или да си го вадил и да си го монтирал обратно/и пак несъм сигурен дали е възможно/----това ще ми е интересно. а и кажи каква ти е колата все пак?
НЕ пипаи нищо по тока
на копчето за степените има и жило което мести клапата с която в краино положение затваря притока на въздух отвън . Ако спънката на жилото която се намира зад врътките се е счупило значи клапата е заседнала в затворено положение и ти връща обратно това ти е проблема .
Свали си пулта за оправление на въздуха и провери жилото на врътката за степените на вентилатора дали е застопорено жилото което е захванато зад тази врътка . Това е моя съвет . ДЕИСТВАИ и кажи какъв е бил проблема ! 

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Надявам се колега да нямаш нищо против да питам и аз за същия проблем ама за Г2/Джета/ имам същия проблем на трета степен духа много слабо , пак си работят всички скорости , но забелязах че не духа от всички духалки ,духа главно горе на таблото под предния прозорец , десните въобще не откинат а левите от към шофьора доста слабо , махах барчето да погледна какво става,но единствено успях да установя , че има една кръгла джаджа явно със шило която като натисна един лост на нея и се отварят и другите духалки и духа от повече места ,вече не си спомням дали бяха всичките ,какъв може дае проблема турбината си врътка яката не са обърнати кабелите.Колата е с климатик ако има значение !
Таквах го в таковата.....
Значи оправих го!!!
Като отворих таблото , дето са врътките за вентилацията, се оказа че от четирите жила дето са там, на две са им отчупени стоперите дето държат корпуса на жилото.
Като ги фиксирах (отне ми 2 часа и много псуване, поБългарих го със свунски опашки и кабелни обувки) системата задуха супер здраво.
Сега на първа скорост духа по силно отколкото преди на четвърта, направо ще ме отвее!
Пък вентилатора е духал наобратно поради блокирала клапа, която е отразявала влизащия въздух.
P.S. За пръв път виждам германец толкова абсурдно глупаво да е измислил конструкцията за застопоряване на жилата. С едни тънички пластмаски....бегай маани.....страшно неудачно изпълнение!!!
Значи оправих го!!!
Като отворих таблото , дето са врътките за вентилацията, се оказа че от четирите жила дето са там, на две са им отчупени стоперите дето държат корпуса на жилото.
Като ги фиксирах (отне ми 2 часа и много псуване, поБългарих го със свунски опашки и кабелни обувки) системата задуха супер здраво.
Сега на първа скорост духа по силно отколкото преди на четвърта, направо ще ме отвее!
Пък вентилатора е духал наобратно поради блокирала клапа, която е отразявала влизащия въздух.
P.S. За пръв път виждам германец толкова абсурдно глупаво да е измислил конструкцията за застопоряване на жилата. С едни тънички пластмаски....бегай маани.....страшно неудачно изпълнение!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”