Голф3 - Какъв съединител да си купя?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Re: Голф3 - Какъв съединител да си купя?

Мнениеот zfa159 » Чет 01 мар 2012 19:42

Ами аз горе писах,работил съм с Валео,Закс,Лук,Мекарм,Ексиди,какви ли не.
Ексиди са хубави,ама нямат добра наличност и има само за някои коли и то са жестоки цифри (400-500лв)
Закс - бяха хубави едно време,ама сега в България масово се продава кофти Закс,правен в Турция,което по принцип не е проблем,че е правен там,ама качеството му е като за 3-тия свят,пък цената си е съвсем "европейска" ...
Мекарм - става като нискобюджетен вариант за временно ползване или ако колата ще е кола още 30-40 000км,защото едва ли ще изкара повече,но пък през тези 30-40 000 не прави проблеми (на служебната кола сме с такъв).Цената му е на половина спрямо другите.
Валео - за френските коли е хубав,защото си го внасят от Франция и няма много ментета,за немските обаче,обикновено само кутията е Валео и вътре по частите нищо не пише,няма номера,няма картинки...нищичко,което еднозначно показва,че си е тотално менте.Не посмях и да го сложа на клиента,сменихме го за Лук.
Лук - държат доста добро качество,според щампите по тях са произведени в Англия,дали е така,никой не знае,ама поне пише нещо,което си е напредък спрямо гореспоменатото Валео.Засега нямам никакви оплаквания от Лук-а,а съм наслагал доста вече.Като цена,обикновено са по-евтини от Закс-а и цената им според мен е добра,за качеството,което имат,така че би трябвало да нямаш проблеми.
Проблемът е,че в България повечето пъти си купуваме само кутийка с марка,а вътре какво има,никой не знае...то и за кутийката изобщо не е сигурно дали е оригиналната на марката,заради което аз вече не купувам случайни части или от случайни места...
:beer

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Re: Голф3 - Какъв съединител да си купя?

Мнениеот dushanov » Чет 01 мар 2012 20:54

zfa159 написа:Проблемът е,че в България повечето пъти си купуваме само кутийка с марка,а вътре какво има,никой не знае...то и за кутийката изобщо не е сигурно дали е оригиналната на марката,заради което аз вече не купувам случайни части или от случайни места...
:beer

Работих в Много Голяма ф-ма,която не желая да споменавам. Точно от момента,(преди 2г) в който напуснах започнаха шашмите в Оригиналните ни части. Колегата zfa159 е много прав. Обаче в момента всеки клиент, който си купи Закс или Люк ще получи едно и също качество. Това да си го знаете от мен! :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”