Проблем с алармата на голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
damqnski
Автомобил:
Двигател:

Проблем с алармата на голф 3

Мнениеот damqnski » Чет 09 фев 2012 23:17

Привет колеги имам нужда от помощ за италианска аларма ГТ123/125 става въпрос за голф 3 още преди като беше топло от време навреме изпадаше в сейфти рейим и й светваше диодчето за постоянно и не отключваше с дистнационното само с ключа от централното ама след 2 3 опита се оправяше ама сега като стегна студа няма никой. Днес я вкарах в гараж и я затоплих с сешоар и започна да работи като не работеше само звуковия сигнал и след 3 4 мин като изстине отново в сейфти режим а и в този режим харчи 0,24А ток което за ток на утечка на акумолатора зимата е много и неска сутринта браях ядове :dummy: а и щях да забравя като натисна кое да е от копчетата на дистанционното свети едно диодче в него и батерията която играе роля на UPS на алармата като я отворих и премерих беше 3в а пише че е 7,2 в
имам някои идеи ама да не бързам с новата батерия питам първо а и може ли някое реле за е замръзнало/залепнало

Потребителски аватар
самкатааa
Автомобил: Seat Ibiza 6L
Двигател: ATD

Re: Проблем с алармата на голф 3

Мнениеот самкатааa » Пет 10 фев 2012 16:11

Колега спред мен диодчето ти дава тая утечка виж прекъсни едната жица да диода и виж какво става ако пак е така значи е нещо от платката на алармата!!!На мойта голф 3 утечката ми е 0.09А

Потребителски аватар
damqnski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damqnski » Пет 10 фев 2012 21:09

не е колега като изключа функцията за звукова сингализация и консумацията ми пада на 0,02А и като я включа се чува леко бучене и ми се качва на 0,20А а диодчето винаги си работи и то има уникално малка консумация съмнява ме че тази батерия играе роля в управлението на алармата и играе ролята на УПС ;)

Потребителски аватар
damqnski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damqnski » Нед 12 фев 2012 21:51

някакви идеи дали след смяна на тази батерия ще се оправи и дали след това ще я зарежда нормално ?

Потребителски аватар
damqnski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damqnski » Пет 17 фев 2012 22:28

Здравейте отново батерията е сменена но се оказа че имаме нов проблем пробила е една бобинка още преди смяната на батерията се чуваше леко дзъртене и накрая е пробила бученето се чуваше когато се включи звуковата сигнализация и сега алармата не пищи само мигачите мигат въпроса ми към хората запознати с тези аларми е с каква бобинка да я сменя и също двата говорителя каро ги меря с ОМ -метъра няма никой или как да възобновя пищенето ако си взема сигнал от някъде другаде евентулано от реленцето което управлява мига4ите
Прикачени файлове
Снимка0214.jpg
това е проблемната бобинка
Снимка0213.jpg

Потребителски аватар
damqnski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damqnski » Пет 02 мар 2012 18:25

И така проблема бе решен малко сам си пиша и отговарям но този подход важи за всякакви аларми
намерих кои от изводите на буксата отговарят за мигачите или габаритите към тях връзвате плюса на една пиезо сирена и от някаде си хващате маса и готово
Прикачени файлове
JP1.jpg
JP1.jpg (10.08 KиБ) Видяна 687 пъти

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”