(мотора е 1.8 абс 90 коньовия, кара го на бензин) - при студен старт мотора си пали добре и ако не закача гаста докато загрее ОК, но ако подаде малко (да речем 1600 - 2000об) започва неустойчивия празен ход, последван от угасване, няма да изпушва на богата смес. Свещите са на малко пробег, температурния датчик наскоро е сменен, имам малко съмнение в стъпковото моторче, но незнам. Идеите ми се поизчерпаха и за това моля някой, който е имал подобен проблем да сподели от къде може да бъде причината
Проблем със празния ход при студен мотор 1.8 абс 90 к.с.
Проблем със празния ход при студен мотор 1.8 абс 90 к.с.
Здравейте колеги. Един приятел (мързи го да пише, за това аз пускам темата) наскоро започна да ми се оплаква със следните прбоблеми:
(мотора е 1.8 абс 90 коньовия, кара го на бензин) - при студен старт мотора си пали добре и ако не закача гаста докато загрее ОК, но ако подаде малко (да речем 1600 - 2000об) започва неустойчивия празен ход, последван от угасване, няма да изпушва на богата смес. Свещите са на малко пробег, температурния датчик наскоро е сменен, имам малко съмнение в стъпковото моторче, но незнам. Идеите ми се поизчерпаха и за това моля някой, който е имал подобен проблем да сподели от къде може да бъде причината
Re: Проблем със празния ход при студен мотор 1.8 абс 90 к.с.
Имах една алфа с такъв проблем... там се оказаха запишени дюзи.... при пича също има една дюза... може от там да дави нещо...
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
потенциометър на драсела, но до като не я закачиш на диагностика можем само да гадаем.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
teddy написа:потенциометър на драсела, но до като не я закачиш на диагностика можем само да гадаем.
Т.н TPS....
износени писти или лощ контакт на куплунга...за 30-50 лв има добри втора ръка..Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”