въпрос относно играене на обороти и гаснене на Мк3 AAM

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
eXecuteRz
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 8v 2e

Re: въпрос относно играене на обороти и гаснене на Мк3 AAM

Мнениеот eXecuteRz » Пет 09 мар 2012 12:19

колеги имах напълно същия проблем... бях се побъркал какво ли не правих, но евентуалното решение може да се окаже много просто:

Стъпка 1: Откачате плюса и минуса от акумулатора.
Стъпка 2: Вземате например някой по-дълъг гайчен ключ, с него хващате плюсовата клема и я свързвате с минусовата клема, да направи просто верига.
Стъпка 3: След като сте направили тъй наречената по-горе верига, отивате давате на контакт (естественно няма да светнат никакви индикатори при положение, че сме махнали акумулатора) и така оставяте колата за около 5 минути. След което изключвате от контакт, след това разваляте веригата и закачате клемите на акумулатора. Запалвате колата и ще видите, че коренно ще се промени двигателя при работа на бензин, че дори и на газ.

Това е решението за изчистване на грешките натрупали се в следствие от газта, ако има грешки и отидете на диагностика, ще откачите, ще ви се появят там купища грешки, като например изгоряла ламбсонда... дръжки изгоряла ама друг път... Пробвайте този метод който описах, ако се оправи колата, то значи компютъра е бил пълен с грешки.

Аз лично бях се побъркал... нямате си на идея какви мизерии ми правеше колата заради тези натрупани грешки ! Ако имате някакви въпроси, пишете ми на лично ! Поздрави !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”