Здравеите!!! Карам golf 3 GTI - моя проблем е следния; от доста време датчика на горивото не ми показва реалното количество! А сега стана така че немога вече и да си напална резервоара със бензин,пълни се някаде до половината.
МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ!!!

проблем със отчитането на бензина
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мнооого кофти проблем е тоя датчик.И на мен ми се прецака,просто един ден стрелката отиде на нулата и толкова.Причината е в устройството със поплавък във резервоара.От времето и миналите годинки се прецаква "платката" на потенциометъра и проклетото нещо отказа да работи.Кофтито е,че май се продава само с бензиновата помпа комплект.Аз успях чрез познат майстор да си го взема отделно от магазин,в който бяха продали само помпата и тая гад беше останала.Как се стига до нея-в багажника има капачка с 3 винта.Отвиват се,капачката се маха.Отваря се поглед към капачката на резервоара (не тази,от която се пълни на бензиностанцията
).На нея има 2 щуцера за бензин.Откачат се маркучите от щуцерите.Капачката е на винт.Отвива се (много е трудно понякога,дори почти винаги е трудно) и се вади - на капачката е закачен съответно датчика.Пипкава работа,иди на сервиз,ако нямаш опит
Не е изключено и нещо по таблото да не ти е наред.

Не е изключено и нещо по таблото да не ти е наред.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Поради леки конструктивни разлики на новия и стария ми датчик-различе поплавък да бъда точен и на мен не ми показва вярно-при пълен резервоар съм на предпоследната черта.То като се замисля при монтажа завъртях малко капачката на една страна,заради маркучите...може и от това да е.Но по-добре да имам някакви показания,дори и занижени,отколкото никакви 

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
andro_v написа:Поради леки конструктивни разлики на новия и стария ми датчик-различе поплавък да бъда точен и на мен не ми показва вярно-при пълен резервоар съм на предпоследната черта.То като се замисля при монтажа завъртях малко капачката на една страна,заради маркучите...може и от това да е.Но по-добре да имам някакви показания,дори и занижени,отколкото никакви
в края на краищата колко ти струваше всичко?
- IVD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
andro_v написа:За датчика ми взеха 10 кинта,защото както казах беше на приятелски начала.Работата беше лично моя.Не ме питай как съм запоявал с поялник двете жички на проклетото нещои на 20 см от пълен резервоар с отворена капачка.Повече не правя така.
И не пробвайте дали ви работи помпата на 40 градуса жега с 2 жици от акумулатора, директно на клеймите на корпуса на помпата, без да сте я извадили от резервоара - добре че поне резервоара беше изваден

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ха,при тебе е било по-брутално.Аз пробвах да видя,дали ако окъся кабелите на датчика дали ще ми живне показанието на таблото-мба в един сервиз срещу само 20-тина лева ми обясниха,че таблото било умно и не знам кво си и отчитало по точно съпротивление в килооми и за това не станал номера.Трябва да пробвам да си врътна малко капачката ама не ми се занимава 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”