Проблем с тоците по таблото - решено, лоша маса.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Проблем с тоците по таблото - решено, лоша маса.

Мнениеот dj_tuhla » Пон 16 окт 2006 15:01

Здравейте,

От никъде ми се появи много странен проблем.
Колата е Джета '87 MH 2е3.
При включени фарове и контакт (дали работи двигателя няма значение) осветлението на таблото угасва, лампата за водата премигва от време на време, но не равномерно, а лампата за дълги (без да съм на дълги в този момент) и тази за маслото мъждукат едва едва. Копчетата и пепелника си светят при това положение нормално. Като включа на дълги, лампите за маслото и за дългите угасват. Ако изключа от контакт всичко се нормализира, таблото си светва и съответните лампи за масло, зареждане и акумулатор си мигат както си е реда. Ако двигателя работи в този момент, премигва само лампата за водата все едно току що съм дал на контакт. Този проблем го забелязах след като бяха извършени следните операции по колата:
- скоростите бяха долу за смяна на лагер, при това акумулатора беше разкачен.
- настройвахме автоматичния смукач при което му разкачахме/закачахме подгряването му.
- прекримпнах си конекторите на фаровете, но съм сигурен че не съм сбъркал местата на жиците и съм го направил добре - самите фарове си работят както си трябва.
- сменяхме гарнитура на капака на клапаните.

Фаровете са ми пуснати през релета, но вече 4 месеца си работеха без грижи. Ключа за фаровете го изключвам, защото пробвах с друг, както и с моя на друго голфе. Ако разкача кабелите от фаровете и габаритите положението остава без промяна. Също и ако махна съответните релета.
От търсачката намерих единствено насока, че може би някъде се губи маса. Ако някой се сеща нещо по-конкретно ще съм му много благодарен да сподели, че сън не спя тия дни.

Мерси предварително.

Последна промяна от dj_tuhla на Вто 17 окт 2006 21:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Пон 16 окт 2006 16:14

Виж дали буксата на таблото е добре закрепена. Защтото накой път тя преви проблем.Успех!

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Вто 17 окт 2006 3:55

На колата трябва да и се пребае против уроки,и да се поръси с светена вода :lol: :lol: :lol: :wink:за да се изгонят злите духове

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 17 окт 2006 21:49

Майтапа на страна, ама май от нещо такова имаше нужда. Днес минах през една дупка и изгря мамка му. Сега вече 100% съм сигурен че е някаква маса някъде и уйкенда ще ги проверя една по една. :lock:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”