Проблем - клапа на вентилационната система!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
passat 1.8 adz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat 1.8 adz » Пон 02 окт 2006 17:17

Taffy написа:Това което написа Serg71 е и моето мение. Въпросният донапрен на клапите които регулират притока на въздух в различните посоки и тази клапа, която пуска топло/студено би трябвало да се е разпаднал. Тази седмица ми предстои именно такова разглабяне с цел облепяне на клапите, защото при затворени клапи, копчетата на 0 пак си вее все едно съм на 1-ца

GRiND BaSTaRD написа:Ето за това явно става въпрос, колега Taffy! Предполагам, че и при останалите, писали по темета, проблема идва от уплътненията на клапите. Ако не ти е проблем, моля качи тук снимки като разглобяваш тия клапи, та да видим и ние точно къде се намират и къде да търсим проблема.

Клапата, която видях с очите си е в ИДЕАЛНО състояние, просто не мърда нагоре, за да затвори дупката (иначе пасва на дупката)

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Пон 02 окт 2006 17:26

Колега, при мен не искаше да влиза въздух
Проблем: На врътката за степените на вентилатора има закачено жило отвътре. То като е на нула затваря клапата, като се мърда към позициите за скорост 1234 я отваря.
При мен се беше счупило пластмасовото краче което държи корпуса на жилото. Като го фиксирах (със свинска опашка и кабелна обувка) си заработи перфектно.
Погледни дали не ти се е счупило и на теб, жилото може да си е закаено за копчето, но да се движи заедно с корпуса.

Потребителски аватар
GRiND BaSTaRD
Автомобил: VW Golf Mk5 2006
Двигател: BSE 1.6 75 kW

Мнениеот GRiND BaSTaRD » Сря 18 окт 2006 12:48

Така, значи вариантите за неизправността стават все повече... И все пак , добре ще е, ако колегата Taffy качи някакви снимки от разглобяването и ремонта, който е предвидил на тия клапи. Предполагам, все някой от нас ще му се наложи 1 ден да сменя въпросните уплътнения.

П.П. А някой от вас колеги изобщо успя ли да си реши проблема с клапите на парното и вентилационната система?!?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”