Проблем с мигачите на Голф 1- ел.схеми

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Проблем с мигачите на Голф 1- ел.схеми

Мнениеот Ivo_Dinkov » Сря 11 окт 2006 11:56

Колеги, съжелявам ако вече има тема за ел.схеми на Голф 1(почти съм сигурен, че от тук взех линк, от където веднъж вече ги свалях, но се наложи формат на диска ми и не си я запазих :evil: ).
Та по същество- на единичката на приятел му изчезнаха мигачите и аварииките- при пускане само свети индикацията на таблото, но светлина няма на нито един от мигачите, не се чува и "цъкане" на релето. То е главния заподозрян засега, но ако имате ел.диаграми на Голф 1, по- специално за мигачите и аварийките, ще съм много благодарен, ако ги споделите :D

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Сря 11 окт 2006 18:07

предпазител 6 или 8, ако е след 82г - 4 на клема 30. имах г1 преди време. имам и някъде схеми, ама не знам къде точно. карам по спомени. и от плюса на акумулатора през предпазителя - следва знаеш какво. ако свети само контролната лампа без мигачите, проблемът е в релето. ако работят само аварийките без мигачите е твърде вероятно да е предпазител или превключвателят

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Сря 11 окт 2006 18:22

гледам тука една схема..можеш и да провериш релето дали цъка. временно може да се движи и така - махаш релето за мигачите, правиш мостче между клеми 49 и 49а от релето, връщаш го и като местиш лостчето за мигачите, лампите ще мигат.. релето ти е над предпазителите вдясно долу. оф, по-добре да го смени

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Сря 11 окт 2006 19:48

Благодарско за информацията! :bowdown
Голфчето ми е набор- реколта '79 :lol:
На приятел е и днес го "ремонтирах" по ICQ- то :lol: дадох му абсолютно същия съвет- да смени първо релето, даже ходих да видя на Аудито ми как изглежда и как се пишат "мигачи" на немски, ама се оказа, че го няма капака на бушоните и ще се сменят и 2- те релета(чистачки и мигачи) :D , и ще видим какъв е резултата...

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Сря 11 окт 2006 20:23

релето му е или N, ако е с букви или като при мен - 12 - редът над предпазителите - най-вдясно

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Пон 23 окт 2006 18:56

С малко закъснение- проблема се оказа най- елементарния- релето беше заминало. 12лв, ново реле и живота пак е розов :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”