Дави се като е студена...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 24 окт 2006 20:18

radotom написа:Tishku, оправи ли се проблема с давенето?
Случайно този проблем да се е наричал 5-а дюза (за студен старт)? Че на едно приятелче му прави подобен номер, но нещо ме домързява да търся и питам на готово да ми е! :twisted:

Аха там е. Имам го този проблем на 2,0л TS Слагах STP на 2 пъти. Ще ходя на ултразвук до Пирамидата само за тази дюза,че вече застудява .Проблема е от 1 год , но като я оставя да поработи на ПХ и позагрее проблема изчезва.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 24 окт 2006 21:52

kris11 написа: Слагах STP на 2 пъти. Ще ходя на ултразвук

kris, аз използвам някаква добавка на Кастрол за почистване на дюзи, която на всичко отгоре и подобрявала октановото число. Дали чисти не знам, но мисля, че наистина малко пооправя нещата с детонациите. Зареждам от служебна бензиностанция и бензина не е най-доброто на пазара. Предния път бях забравил да капна от това и честичко чувах аванса. Сега си сложих и проблема изчезна като зла магия пред прекрасна фея! mhihi mhihi
Цената на това е 18 лева, но стигало за 800 литра!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 24 окт 2006 22:10

и ако някои иска да запо4не от наи тривиалните неща:свещи и въздушен филтър,много 4есто проблемите са много елементарни

Потребителски аватар
astrochicken
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот astrochicken » Чет 26 окт 2006 12:20

при мене също се давеше студена с Г2 съм но карбуратора ми е на пасат 1,8 ходих в сервиз да го погледнат и се оказа че се е прецакало едно клапанче с мембранка, което регулира подаването на гориво, просто цяла нощ горивото си капе в карбуратора и сутрин докато го изгори се дави. да не би там да е проблема???. след смяната на мембранката проблема ми се оправи.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 26 окт 2006 13:32

astrochicken написа:... просто цяла нощ горивото си капе в карбуратора и сутрин докато го изгори се дави. .

Миии... при моя човек се оказа еквивалентно!
Още като свалих дюзата за "студено палене" и го накарах да врътне стартера се видя, че пръска не на конус, а на струйка.
Махнах му да гаси и просто машинално бръснах с ръка челото на дюзичката, за да я почистя. Докато той слезе от колата и дойде да му кажа какво съм видял, докато я насоча към него, за да види за какво става въпрос и дюзата отпред се навлажни.
Просто има някакъв боклук и не запушва. Сега е на ултразвук, а ако не се оправи, ще сменя!
Питаше дали може да смени само иглата вътре, но му отговорих, че и да смен иглата, вероятно е наранено и леглото.
Дали съм прав, че ако не е заминало, да не се набутва за цяла дюза?

niks76, вече бях огледал свещите и капачката една привечер пред блока. Че даже 3 дена кара с моята старата капачка, за да сме сигурни

Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WYLIX » Пет 27 окт 2006 8:32

И аз имам ,проблем докато е студена не 4е се дави но не работи добре ,като загрее се оправя.Иначе се форсира без проблем но ДВГ докато е студен пражи нещо подобно ЪАЪАЪАЪАЪ все едно му падат и се качат оборотите ,но оборотомера ми стои на около 1100-1200 до като е студена!И незнам какво да я правя

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”