Моторни масла и тяхната смяна
- madnez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моторни масла и тяхната смяна
Извинявам се но съм новак и не намерих нищо подходящо. В неделя мисля да сменям маслото и закупих 15W40 колега каза че е проблемно ако може да кажат разбирачите мнението си и какво е най-добро. За да знам да го връщам ли и какво да правя. Колата е 1.6ми АБУ мотора. И да не питам пак в друга тема колко е количеството на маслото в скоростната кутия.
- koki_folza
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
според мен масло 10W40 е по подходящо за двигателя, за марката на маслото всеки си има собствени предпочитания важното е маслото да е истинско и да се сменя на време. за скоростната кутия трябва да си купиш 2 литра масло, мисля че трябва да е 75/90 , но за по сигурно се обади в юнитрейд и те ще ти кажат (аз така направих).
- IvoG
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 AGG
Re: Моторни масла и тяхната смяна
madnez написа:Извинявам се но съм новак и не намерих нищо подходящо. В неделя мисля да сменям маслото и закупих 15W40 колега каза че е проблемно ако може да кажат разбирачите мнението си и какво е най-добро. За да знам да го връщам ли и какво да правя. Колата е 1.6ми АБУ мотора. И да не питам пак в друга тема колко е количеството на маслото в скоростната кутия.
Много е относително кое е най-доброто и аз така се чудих. Зависи от конкретното състояние на автомобила. Бях с 15W40 сега сложих 10W40 за зимата. Но лятото мисля да карам пак с 15W40. За зимата 10W40 е по-добре.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”