Съвет при покупка на голфи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет при покупка на голфи

Мнениеот pedalchobaba » Нед 16 сеп 2012 21:56

Харесвам такива категорични мнения, много сериозно обосновани и базирани на лични изводи от прочетеното тук и там.

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Вто 18 сеп 2012 10:11

Колега, като копуваш мнго хубаво гледай и ако имаш доверен майстор който разбира заведи и него. Аз се доверих на продавача уж ми е познат и сега бера ядове - гори масло 700 мл на 1000км. И други два проблема на голф 4, че в предишния пост ги забравих - развалят се или са развалени клапата за рециркулация на климатроника и управлението на предните стъкла автоматично/ръчно. Успех с покупката.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 18 сеп 2012 12:19

kn9453 написа:Анализирайки мненията за 1.4 и 1.6 моторите повече са негативните спрямо положителните!!!Визирам темите само от конкретни проблеми като:
-разход на масло
-проблемна скоростна кутия
Явно е че тези мотори са проблемни съдейки по темите в форума,а представете си колко проблемни автомобила не са описани тук.Е не мога да разбера тези потенциални купувачи на въпросните автомобили четейки всички мнения тук пак питат дали да купят подобен автомобил???

Така... слагаш под една шапка 5 вида двигателя (един 1.4 и 3 почти коренно различни вида 1.6).
Обобщението ти на проблемите е толкова генерално, колкото ако някой каже, че Голф като коли са боклук, понеже има цял раздел в един форум с проблеми с Голф (ама какъв голф, ама какъв двигател - нали е голф facepalm )

Задаваш си въпроса "а представете си колко проблемни автомобила не са описани тук". А защо не погледнеш по обратния начин на нещата - 1.4 и 1.6 са най-масовите и най-продаваните Голф 4 (Най-продавания в световен мащаб Голф 4 е Голф 4 1.4 :idea:)! Човек не се регистрира или влиза във форума за да напише колко безпроблемна е колата му! По улиците се движат десетки хиляди от същите тези Голф 4, чиито собствениците дори не знаят за съществуването на някакви "типични" проблеми и една огромна част от тях няма и да разберат, че било имало такива :idea:
Човек влиза във форум само за да потърси помощ при проблем! А разделът за дизелови двигатели също никак не е празен :idea:

Но явно по твоята логика R32 е най-безпроблемния двигател... та аз още за него една тема не съм прочел с проблеми :063:

Така да обичам сляпото обобщаване - българите сме цигани, източноевропейците са руснаци.... а Голф 4 1.4 и 1.6 всите си търкалят скоростните зад себе си :beat_butt2

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Вто 18 сеп 2012 17:07

Haralampi написа: А защо не погледнеш по обратния начин на нещата - 1.4 и 1.6 са най-масовите и най-продаваните Голф 4 (Най-продавания в световен мащаб Голф 4 е Голф 4 1.4 :idea:)!

Това (може би) е вярно!!! И когато са нови са били безпроблемни. Т.е. двигателите са с малък ресурс. При нас в Бг идват когато този ресурс е изтекъл, и се започват "мъките" на повечето собственици.
Ако някой собственик на горе цитираните двигатели се е почуствал ЗАСЕГНАТ моля, да бъда извинен!!!

Потребителски аватар
vnkostadinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vnkostadinov » Вто 18 сеп 2012 18:58

Haralampi, тъкмо щях да напиша същото, но ти си бил по-бърз :D

По темата.... колега, ако можеш да избираш, гледай да НЕ е с код на мотора APF, а АКЛ. иначе се приготви за горене на масло, нямам познат с 1.6, на който да не му пипа поне по 700-800мл на 10К. Минуса за APF е, че е ЕВРО4, заради което има някой скъпи работи, но в крайна сметка всичко си е късмет.

Ако ти е писано да правиш скоростна кутия, и трабант да си вземеш- пак ще правиш :D

Потребителски аватар
mytko731
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mytko731 » Вто 18 сеп 2012 19:54

Аз пък мисля че ако е читав екземпляра няма място за притеснение.Малко е несериозно да се говори че VW произвежда проблемен мотор или скоростна кутия 7-8 години.По скоро някои мотори изискват по специални грижи.Повечето майстори казват че оцеляват благодарение на VW.Така е но не защото са лоши коли,а защото са най много. :beer

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 18 сеп 2012 20:10

Не знам за 1.4 но 1.6 е най масовият мотор на голф 4.Вероятно заради по-ниския данък.
На газ става перфектно.Върви добре за това купе.
Онзи ден правих Г.И. на такъв дето е с цялата кора и пластмасовия вентилатор :mrgreen:
Върви много-по добре от 3-ка със 101 коня.Не е толкова муден в ниските.
Идеална си е количката.Само си отваряй очите на 6 когато купуваш :!:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”