Golf 3 AEK тракане на клапани не спира
- vanko88
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEK 1.6
- Контакти:
Golf 3 AEK тракане на клапани не спира
Колеги, моля за помощ! Колата е голф 3 1.6 АЕК на 165 000км по километраж. Двигателя нямаше проблем досега. 20 дни не беше палене (бях в чужбина). Днес решихме да се разходим с колата и ужас
. При запалването клапаните започнаха да чукат. Обикновено като запаля колата причукват за 1-2 секунди и спират, а сега не искат да спрат. Чукат и чукат. Какъв може да е проблема? Мога ли да я закарам до сервиз така? Много ще съм Ви благодарен ако помогнете!

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 3 AEK тракане на клапани не спира
Покарай и ще се оправи - някой компенсатор е клеясал и не ще да се напълни. Ако не се оправи с каране, сипи в маслото една добавка Феном за почистване на отлагания в мотора. Караш с нея 100 - 150 км и сменяш маслото - действа, изпробвано многократно.
Не се занимавай да разглобяваш.
Не се занимавай да разглобяваш.
- vanko88
- Контакти:
Досега бях с масло ЛикиМоли и добавка на ЛикиМоли. Мислех си, че е супер комбинация - не че ми гори много масло, но викам да съм сигурен. Престраших се, запалих колата и отидох да сменя маслото. Майсторът вика-Давай да сменяме няма кво да я бавим. Може и да се оправи. Еми не се оправи. Пак си трака. Като махна капачката за маслото на главата духа. Ама яко духа, чак се чува. Това май означава, че няма масло или не знам.. Преди смяната на маслото, майсторът наля един Engine Flush, че да изчисти системата. Не знам. Помагайте! Днес в най-големия топлик минах 30-40км.
Едит: Само малко инфо - тези добавки за маслото на Феном във Варна могат ли да се намерят?
Едит: Само малко инфо - тези добавки за маслото на Феном във Варна могат ли да се намерят?
Последна промяна от vanko88 на Съб 15 сеп 2012 14:24, променено общо 1 път.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Високо картерно налягане. (Сегменти)
- vanko88
- Контакти:
Golf 3 AEK тракане на повдигачи не спира
Някой да има други идеи

Последна промяна от vanko88 на Сря 19 сеп 2012 7:49, променено общо 1 път.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, направи един видео клип, и го качи да го чуят колегите, може да не е от клапани а от повдигачи! Ако колата не си е променила вървежа и динамиката, може да си я караш така, но е дразнещо, и аз имам тракащи повдигачи, и на моменти не се търпи! 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
my heart iS iCe написа:Колега, направи един видео клип, и го качи да го чуят колегите, може да не е от клапани а от повдигачи!
Те клапаните не тропат, а хидравличните компенсатори, на разговорен "повдигачи"!

- vanko88
- Контакти:
Да, май наистина са хидравличните повдигачи. Сега мисля да пробвам да намеря някоя добавка. Намерих на лики Моли за хидравлични повдигачи, но не намирам отзиви. Идеята ми е да започна от най-лесното. Ако някой може да препоръча някоя добавка, моля да сподели. Само да попитам, ако повдигачите не работят освен, че чукат какви с последиците. Това ли е приучината да духа от капачката. Във вървежа няма промяна. Колата си върви нормално. Ако не стане с добавката ще мисля как да сменям повдигачите. При мен въздушния колектор е над капака на клапаните и е малко сложничко 

А ако не е тайна какво точно масло ползваш, защото ако е 15/40 на по-студено е нормално да чуваш тракане, е поне докато загрее
- vanko88
- Контакти:
Kарам колата от 4 години. Маслото винаги е било 10В40.
Някой ако има още идеи да споделя. Вчера си взех добавка на ЛикиМоли за повдигачи ам се чудя дали да я слагам.
Някой ако има още идеи да споделя. Вчера си взех добавка на ЛикиМоли за повдигачи ам се чудя дали да я слагам.
предполагам че и ти сам се досещаш че ако трака много силно, а маслото ти е 10/40 нещата си отиват към майстор, възможно е наистина пружините на повдигачите да са се зацапали и да не връщат, а пък да си я караш така не върви (може да стане по-лошо)...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”