Kлиматроник на голф 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Kлиматроник на голф 3
Колеги интересува ме дали мога да сложа климатроник на Голф 3 1.6 75hp .Дали съвпадът всички планки там за компресора или трябва да се преправя нещо
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Kлиматроник на голф 3
Ъ,на така поставен въпрос ми е сложно да отговоря
Зависи от какъв донор ще си вземеш частите.Ако си ги вземеш от Голф 1.8 моно или 2-литров ,никакъв шанс няма да сложиш тази стойка на твоят двигател,защото не пасва въобще.Вариантът за донор е някое Поло (Голф 3 нямат заводски климатик на този двигател) с този мотор или 1.4 (не съм сигурен дали от 1.4 ставаше 1:1 на 1.6, трябва да се види) и да ползваш голфова тръбна инсталация + радиатори и интериор,с компресор и стойка от Поло или някаква такава сложна схема.
Имай предвид,че компресора дърпа между 10 и 15 конски сили в жегата и голфа ще спре съвсем (не случайно заводски го няма като вариант на този мотор).

Имай предвид,че компресора дърпа между 10 и 15 конски сили в жегата и голфа ще спре съвсем (не случайно заводски го няма като вариант на този мотор).

-
- Автомобил:
- Двигател:
От голф 115hp значи няма смисъл да се занимавам, а колко пари горе долу може да взема на цялата инсталация ако е продам 

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
стойка - рядко се тръси,освен ако някой слага климатик,ама практиката е,че по-лесно е да си намери цял донор и да си пазарува всичко.Около 40-50лв може да и вземеш.
компресор - зависи от състоянието.Белег за състоянието е маслото,което е вътре в него.Ако е прилично - 120-150лв струва целия (цена в морга).Ако маслото е кофти,вероятно няма да работи и едва ли някой ще го вземе въобще (освен ако не разбира от компресори
).
тръби - сложен въпрос,те принципно не се късат,не се и пукат,много рядко има проблеми с тръбите от голф 3.Примерно 40-50лв за всичките.
дехидратор - тумбестото нещо с датчика - той се смяня с нов,когато системата седи отворена повече време,защото смуче влага от околната среда.Цената на нов филтър е 60-70лв,на нов датчик е 40-тина лв. Както и да го гледаш 2-ра ръка за двете заедно не повече от 40лв
кондензатор - това е предния климатичен радиатор,той струва към 200лв чисто нов,за 2-ра ръка не повече от 80-100лв и то ако е перфектен (без подбити ламели,без прецакани резби и удари).
вътрешно тяло с радиатор и клапи - цялото тяло - около 100-120лв .Отделно - вакуумните клапи са по 10-15лв бройката,радиатора вътре (изпарителя) е 160лв чисто нов,значи макс. 50 за 2-ра ръка (не се търсят,защото не се пробиват).Ел моторчетата ако са здрави - около 30лв на брой струват. Веинтилатора - 30-40лв и той.
Контролер с дисплей и т.н. - около 40-50лв
Принципно явно си взел някакви части.Не знам какво точно си взел,ама ти трябват адски много неща,за да сложиш климатик на Голф 3,който си няма - воден радиатор,цялата предна маска (тази е с една перка,на теб ти трябва с две перки),маркучите за радиатора и т.н. и т.н.
Ако решиш да разпарчетосваш системата,кажи,понеже редовно при мен хората търсят разни неща и може твоите работи да свършат работа на някой нуждаещ се

компресор - зависи от състоянието.Белег за състоянието е маслото,което е вътре в него.Ако е прилично - 120-150лв струва целия (цена в морга).Ако маслото е кофти,вероятно няма да работи и едва ли някой ще го вземе въобще (освен ако не разбира от компресори

тръби - сложен въпрос,те принципно не се късат,не се и пукат,много рядко има проблеми с тръбите от голф 3.Примерно 40-50лв за всичките.
дехидратор - тумбестото нещо с датчика - той се смяня с нов,когато системата седи отворена повече време,защото смуче влага от околната среда.Цената на нов филтър е 60-70лв,на нов датчик е 40-тина лв. Както и да го гледаш 2-ра ръка за двете заедно не повече от 40лв
кондензатор - това е предния климатичен радиатор,той струва към 200лв чисто нов,за 2-ра ръка не повече от 80-100лв и то ако е перфектен (без подбити ламели,без прецакани резби и удари).
вътрешно тяло с радиатор и клапи - цялото тяло - около 100-120лв .Отделно - вакуумните клапи са по 10-15лв бройката,радиатора вътре (изпарителя) е 160лв чисто нов,значи макс. 50 за 2-ра ръка (не се търсят,защото не се пробиват).Ел моторчетата ако са здрави - около 30лв на брой струват. Веинтилатора - 30-40лв и той.
Контролер с дисплей и т.н. - около 40-50лв
Принципно явно си взел някакви части.Не знам какво точно си взел,ама ти трябват адски много неща,за да сложиш климатик на Голф 3,който си няма - воден радиатор,цялата предна маска (тази е с една перка,на теб ти трябва с две перки),маркучите за радиатора и т.н. и т.н.
Ако решиш да разпарчетосваш системата,кажи,понеже редовно при мен хората търсят разни неща и може твоите работи да свършат работа на някой нуждаещ се

-
- Автомобил:
- Двигател:
еми колега окончателно ме отказа да си слагам климатроник значи ще се продава системата :Д,мерси за подробната информация
а как да проверя колко е маслото в компресора 

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Проверява се колко е и какво е като го източиш
за целта си има пробка за ключ 17мм.Развиваш я,завъртяш я да е отдолу и източваш в чашка.После си го върни обратно,за да не седи сух компресора.Маслото трябва да е жълтеникаво или зеленикаво,без сиви неща в него или метални стружки.
Ето това е пробката,дето е най-отгоре до двете кабелчета
Твоят компресор не е точно същия,ама пробката му е на същото място и на външен вид е подобен 

Ето това е пробката,дето е най-отгоре до двете кабелчета

-
- Автомобил:
- Двигател:
Моят голф е 1.6 75hp и има климатроник , който е слагам допълнително в Италия (преди колата да бъде в мен) не знам от какво са частите но всичко изглежда оригинално закрепено (по компресора говоря) ще направя снимки и ще кача да покажа туко виж съм ти помогнал колега 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”