Климаик за Голф 2. Възможно ли е ?
Климаик за Голф 2. Възможно ли е ?
Колеги някои има ли представа дали може да се инсталира климатик на голф 2. Не ми се сменя колата само заради това. А много липсва. Ако някой има повече информация и опит в монтажа нека сподели.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Климаик за Голф 2. Възможно ли е ?
Да може да се сложи от 3ка или оригинален от 2ка.Ако си карбуратор е голяма галимацията(търсят се 4 точков модул за карбуратора отзад като за начало),но ако не си с карбуратор е една идея по-лесно.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Имам информация и то доста.Сподели с какъв мотор си,за да ти кажа как най-лесно да се справиш и какви донори да ползваш.
Вътре тялото става 1:1 от Толедо и е хубаво да си го търсиш след 93-та,за да е за новия фреон (радиатора е малко по-различен).
Отвън нещата зависят от мотора в частта конзола + компресор,ама мога да ти кажа какво да ползваш и от какво ти върши работа.
Радиатори отвън - трябва да смениш водния с голям,такъв става от Пасат В3 или В4 със заводски климатик за новия фреон (при тези за стария фреон маркучите влизат от другата страна и не стават). Климатичен радиатор си ползваш за Голф 2 огиринален + филтър-дехидратор.Цената му е към 240лв чисто нов ,2-ра ръка няма шанс да намериш. Перки отпред ползваш пак от въпросния Пасат - метално тяло с две перки с витла,като са с един ел. мотор и едната върти другата с ремъче. Управлението за перките се ползва пак от пасат-а.
Тръби и т.н. - там вече е въпрос на творчество,защото зависи каква инсталация ще ползваш,но не е никакъв проблем,всичко се прави според нуждите
Гледам,че си от София.Аз в момента слагам два климатика - един на Голф 2 и един на Джета,така че някой ден,като са при мен колите,може да минеш да огледаш,да видиш,да ти се изясни как стават нещата и да си поговорим кое как се случва и защо и как е най-добре да се направи.

Вътре тялото става 1:1 от Толедо и е хубаво да си го търсиш след 93-та,за да е за новия фреон (радиатора е малко по-различен).
Отвън нещата зависят от мотора в частта конзола + компресор,ама мога да ти кажа какво да ползваш и от какво ти върши работа.
Радиатори отвън - трябва да смениш водния с голям,такъв става от Пасат В3 или В4 със заводски климатик за новия фреон (при тези за стария фреон маркучите влизат от другата страна и не стават). Климатичен радиатор си ползваш за Голф 2 огиринален + филтър-дехидратор.Цената му е към 240лв чисто нов ,2-ра ръка няма шанс да намериш. Перки отпред ползваш пак от въпросния Пасат - метално тяло с две перки с витла,като са с един ел. мотор и едната върти другата с ремъче. Управлението за перките се ползва пак от пасат-а.
Тръби и т.н. - там вече е въпрос на творчество,защото зависи каква инсталация ще ползваш,но не е никакъв проблем,всичко се прави според нуждите

Гледам,че си от София.Аз в момента слагам два климатика - един на Голф 2 и един на Джета,така че някой ден,като са при мен колите,може да минеш да огледаш,да видиш,да ти се изясни как стават нещата и да си поговорим кое как се случва и защо и как е най-добре да се направи.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Адаш, изчерпателен си както винаги
Но има и една малка подробност - трябват и корите под пасажера + джабката, която е доста по-плитка. Това е така, защото едната тръба-въздуховод (която при толедо излиза със същия ОЕМ номер в ЕТКА), която води до вент.на парното е по-различна за коли с климатик, другите неща са 1:1. Инак, адаш, за тебе невъзможно нЕма
Действително от Толедо нещата са 1:1. Има и друг вариант, който ти самият ми беше предложил - радиатор от Толедо с две перки.

- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
На голф 2 става пълен комплект климатик от пасат Б-3,цената е според как го намериш и спазариш! 

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Става от Пасат ама не става съвсем точно
Слагал съм от В3 в Голф 2 - има разлики в централния въздуховод за централните духалки и трябва да се преправя
Не,че е невъзможно,ама не става директно. Ако от В3 става,то става и от В4 , а от В4 може да се ползват всички части за новия фреон (всички В4 са с новия фреон,а В3 са с новия фреон само след Юли 92-ра и намирането на такъв донор е доста тежка задача).
Иначе за жабката и т.н. - така е,ама това за мен е козметика вече

Иначе за жабката и т.н. - така е,ама това за мен е козметика вече

Колега, мерси за изчерпателния отговор. Колата е с карбуратор, 1986-та, мотор MH 1,3 бензин.
Да ще е добре да се видим в сервиза. Но както виждам не е лека работата.
Да ще е добре да се видим в сервиза. Но както виждам не е лека работата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”