Схема за свързване на външни ДРЛ светлини към габарити ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
martinesto
Автомобил:
Двигател:

Схема за свързване на външни ДРЛ светлини към габарити ?

Мнениеот martinesto » Чет 27 сеп 2012 20:14

Здравейте! Днес си взех външни дневни светлини (сертифицирани),ако не се лъжа се казват DRL.Свързват се към габаритните светлини и при пускане на къси намаляват интензитета на светене.Интересува ме по каква схема трябва да ги свържа? Става на въпрос за Голф 4,1999 г. Искам да ги монтирам в крайните ъгли под номера и да ги закрепя за пластмасовата решетка,но все още не съм правил измерванията за монтаж по закон,просто ми е като идея.Някой ако е слагал такива светлини,моля да сподели къде са разположени? Благодаря,предварително за помоща :beer
Прикачени файлове
products_7123729_760125469.jpg

transform
Автомобил: Golf 4 1.4 16V
Двигател: AHW 1999

Re: Схема за свързване на външни ДРЛ светлини към габарити ?

Мнениеот transform » Пет 28 сеп 2012 13:33

Аз си сложих същите като твоите на моя голф4. Монтирах ги както си е по правилото, като съм спазил необходимото разстояние. Ето по тази снимка на същото място:
golf4.jpg

Тези светлини имат три кабела. Черен - който свързах към маса. Бял - който свързах към бушониерата, това е захранващия плюс на светлините, свързах го към кабел, на който се появява плюс след подаване на контакт. Третият кабел е жълт(управляващ), него го свързах към един от бушоните за габаритите. И какво се получава - когато подам на контакт, дневните светват, когато включа габарити, дневните започват да светят по-слабо. Това е един от начините на свързване. Аз лично си сложих и реле, което да изключва напълно дневните светлини при включване на габаритите, защото в закона май пишеше, че при включване на основните фарове,дневните светлини трябва да се изключват. Ама това за закона е друга тема :horror:

Потребителски аватар
martinesto
Автомобил:
Двигател:

Re: Схема за свързване на външни ДРЛ светлини към габарити ?

Мнениеот martinesto » Пет 28 сеп 2012 14:21

Благодаря за отговора,колега.Но там кадето ти си ги монтирал,не ти ли пречи от ляво кадето се свързва куката за дърпане? Може да се захванат за пластмасовите решетки,но щом си ги слагал съгласно закона и аз трябва да постъпя по същия начин.Макари,че хич не ми допада това им разположение.Явно трябва да свържа с контактния ключ и като завъртя да светват и да монтирам един бутон за изключването им като реша да пускам къси светлини. Твоят вариан с реле при изключване на габарити също е удачен. :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”