Аз също имам известни недоумения за моето парно. По-горе беше споменато, че смесвайки студено и топло, след като зимата не топли /ако е от клапите/, би трябвало и лятото на студено да духа топличко и климата да не смогва да охлади, но при мен не е така - охлажда си добре. По поста преди моя - наистина съм забелязал и при мен, че понякога си пускам средна температура нито топло, нито студено, да речем завъртам си копчето за врътката за топло-студено да сочи нагоре или леко в дясно зависи какво искам да ми вее

и ми прави впечатление че ако го врътна от студеното към топлото си духа там някаква температура, ако завъртя топло на макс и върна отново в същата позиция напимер горе по средата започва да духа по-топло от колкото е било преди тая процедура

Това ме навява на мисълта, че може да има някакъв проблем с врътката топло-студено /жилото/. Мисълта ми е, че ако нещо се е разхлабило жилото може би има вероятност да не отваря напълно "кранчето" на топлото и затова да се получават тия колебания.
Само отбелязвам, че не съм пипал там и не съм проверявал кое как е направено и как работи, споделям наблюдения и предположения

Не знам до колко обясних какво искам да кажа, но ако има някой който му е правило впечатление нещо подобно да помага, че може това да е и разковничето, човек никога не знае от къде ще изскочи зайчето