Здравейте колеги,
Собственик съм на Голф 3 Яхтинг с АЕК двигател. От скоро започна да ми прави номера при загрял двигател да прекъсва на ниски обороти. Имам монтиран газов инжекцион, но проблема е и, когато превключа на бензин. Държи постоянни обороти, което ме навежда на мисълта, че не е моторчето за празен ход, свещите са сменени преди 10 000 км.със Денсо, кабели Бош, а не съм сменял капачката на делкото и палеца /отворих ги и прегледах за нагар и износване - няма/. Четох темите из форума и ме навежда на мисълта, че е или бобина или некачествени кабели. Моля, ако някой се е сблъсквал със подобен проблем да сподели, както и от къде и какви марки части да потърся. Благодаря!
Прекъсване на ниски обороти Голф 3 - АЕК
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Re: Прекъсване на ниски обороти Голф 3 - АЕК
Колега, всяко лято имам "такъв" проблем. Почисти си стъпковото моторче и после ми прати една бира по скайпа.
п.с. Ако имаш време почисти и дросела.

п.с. Ако имаш време почисти и дросела.
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
я виж сега какво си написал - хем прекъсва на ниски обороти,хем държи постоянни обороти........
,провери да не смуче въздух отнякъде!!?!!!! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
overapac написа:я виж сега какво си написал - хем прекъсва на ниски обороти,хем държи постоянни обороти........![]()
![]()
,провери да не смуче въздух отнякъде!!?!!!!
Да стрелката на оборотомера не мърда, но въпреки това прекъсва и притриса. Иначе за смученето на въздух сега се замислих, че може да има нещо такова - чува се едно фучене над 60 км/ч.
Благодаря и на двама Ви за мненията, ще изпълня съветите и ще допълня темата.
- Golf 3 Yahting GT
- Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
- Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996
Здравейте Колеги,
Имам същи голф и от скоро и същите проблеми. Кара се само на бензин А95(от една и съща верига бензиностанции).
При палене на студен двигател всичко е ок., дали ще се кара 10 минути или 2 часа няма проблеми.
Но при изгасване и след това следващо палене на топъл двигател се почва; на празен ход си държи около 840-860 обороти(за мен са нормални) без да играят - при подаване на газ започва да прекъсва(губи някой цилиндър) до около 1700-1800 оборота и след това се оправя и няма ядове до 6500 оборота(повече неще
).
Дори при форсиране на място пак прекъсва.
След като изстине двигателя пак няма проблеми.
Закачихме я на компютър грешки не откриха.
Сменени са дистрибутор-капачка и палец(новите са бош)преди 3000км, свещите(преди 15000 км - дават им живот 70000км) NJK-дават ги по каталог за този мотор.
Бобина-комутатор преди 20000км - със старата в дъждовно време не можеше да се кара.
Най-късия запалителен кабел - беше прекъснат(новия е бош), другите не съм ги сменял защото ги намокрих и ги гледах на тъмно не светеха.
Маркуча от дебитомера към дроселовата клапа беше скъсан - почистих го и го залепих с силиконово тиксо(дават че може да се ползва от -50С до 250С). Зимата имах проблеми с този маркуч, но те бяха обратното на студен двигател прекъсваше на топъл нямаше ядове - след като го залепих се оправи.
Дебитомера го чистих - не беше мръсен.
Дроселовата клапа също я чистих - почти нямаше нагар.
Моторчето(електромагнитния клапан) за празен ход също го промих но и то беше почти чисто.
Утре пак ще ходя на диагностика, че вече взе да ми писва.
Да отбележа че това дали е пуснат или не климатика не оказва влияние на проблема с прекъсването до около 1800 оборота.
Помагайте със съвети
!
Имам същи голф и от скоро и същите проблеми. Кара се само на бензин А95(от една и съща верига бензиностанции).
При палене на студен двигател всичко е ок., дали ще се кара 10 минути или 2 часа няма проблеми.
Но при изгасване и след това следващо палене на топъл двигател се почва; на празен ход си държи около 840-860 обороти(за мен са нормални) без да играят - при подаване на газ започва да прекъсва(губи някой цилиндър) до около 1700-1800 оборота и след това се оправя и няма ядове до 6500 оборота(повече неще

Дори при форсиране на място пак прекъсва.
След като изстине двигателя пак няма проблеми.
Закачихме я на компютър грешки не откриха.
Сменени са дистрибутор-капачка и палец(новите са бош)преди 3000км, свещите(преди 15000 км - дават им живот 70000км) NJK-дават ги по каталог за този мотор.
Бобина-комутатор преди 20000км - със старата в дъждовно време не можеше да се кара.
Най-късия запалителен кабел - беше прекъснат(новия е бош), другите не съм ги сменял защото ги намокрих и ги гледах на тъмно не светеха.
Маркуча от дебитомера към дроселовата клапа беше скъсан - почистих го и го залепих с силиконово тиксо(дават че може да се ползва от -50С до 250С). Зимата имах проблеми с този маркуч, но те бяха обратното на студен двигател прекъсваше на топъл нямаше ядове - след като го залепих се оправи.
Дебитомера го чистих - не беше мръсен.
Дроселовата клапа също я чистих - почти нямаше нагар.
Моторчето(електромагнитния клапан) за празен ход също го промих но и то беше почти чисто.
Утре пак ще ходя на диагностика, че вече взе да ми писва.
Да отбележа че това дали е пуснат или не климатика не оказва влияние на проблема с прекъсването до около 1800 оборота.
Помагайте със съвети

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Проверете си стойностите на температурния датчик. Много често не дава грешки при диагностиката, но дава грешни стойности на компютъра и започва да прекъсва.
- Golf 3 Yahting GT
- Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
- Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996
Здравейте Колеги,
Малко развитие по проблемите.
Събота пак бях на диагностика, грешки нямаше.
Проверихa показанията на температурния датчик на водата - и там нямаше отклонения.
Единственото което засякоха беше мудна почти умряла Ламбда сонда.
При изключването от буксата и проблема с прекъсването пак и си оставаше – решиха че не от ней.
Кабелите за свещите ги провериха и казаха че са наред.
Единствено останаха свещите, другия месец ще ги сменя пак тях и да видим.
Вчера ми се наложи да ходя малко по балкана и там заради колеги(за да мога да ги настигна) от групата се наложи доста да натискам на малките предавки – и след това прекъсването изчезна поне за сега.
Но предполагам че това е временно.
Малко развитие по проблемите.
Събота пак бях на диагностика, грешки нямаше.
Проверихa показанията на температурния датчик на водата - и там нямаше отклонения.
Единственото което засякоха беше мудна почти умряла Ламбда сонда.
При изключването от буксата и проблема с прекъсването пак и си оставаше – решиха че не от ней.
Кабелите за свещите ги провериха и казаха че са наред.
Единствено останаха свещите, другия месец ще ги сменя пак тях и да видим.
Вчера ми се наложи да ходя малко по балкана и там заради колеги(за да мога да ги настигна) от групата се наложи доста да натискам на малките предавки – и след това прекъсването изчезна поне за сега.
Но предполагам че това е временно.
Колеги, със същия двигател съм и аз. Имах същия проблем, смених си кабелите на свещите и всичко е ок. Дано да е от полза коментара ми!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз нищо не съм правил и проблема си отмина.
Не е на хубаво една кола да почне да се самопоправя
Чакам пак да почне със магариите, че да предприема някакви действия.

Не е на хубаво една кола да почне да се самопоправя

Чакам пак да почне със магариите, че да предприема някакви действия.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има развитие по темата - пак започна с с придърпването. Съответно смених кабели, свещи, дистрибуторна капачка и палец, но проблема си остана. Днес ще сменям прословутия датчик на тройника, защото имаше мнения, че може да е от него. Същевременно ще взема и друга бобина да пробвам с нея. Тези дни, като приключа с одисеята ще пиша, какво се е получило.
Аз имам същия проблем,но когато е валяло
Кабели и свещи са нови.Дори и на газ прекъсва в ниските.Но имам чуство,че като понатисна кабелите на дистрибуторната капачка и се оправя

- tot_1425
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD 1994
При запалване работи с прекъсване на ниски обороти-Голф 3- 1,4 АБД.На високи не се усеща.Смених свещите с нови NGK по каталог за моя двигател-те си бяха за смяна-6г и 50х км
.Проблема остана.Огледах кабелите-на 1 цилиндър беше пробил."Нов" от морга и мотора замърка.Колата се кара само на бензин. Към free_hard-колега,преди да сменяш датчик на тройника го провери-откачи му буксата и запали.Ако работи равномерно сменяй датчика.Ако няма промяна търси проблема другаде.

Имах подобни симптоми. Оказа се, че вакуумните маркучета от въздушния филтър към двг са напукани. Смених ги и заспа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”