Масло за дизел в бензинов двигател?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
neron-besniq
Автомобил:
Двигател:

Re: Масло за дизел в бензинов двигател?

Мнениеот neron-besniq » Сря 01 юли 2009 21:12

emo-gar написа:По спецификацията съдя,няма ли да е гъстичко за бензинка(нал'цвагените са за 10/40)
Ако не си го плащал некви пари,по-добре го дай на някой дизелджия,па си вземи каквото трябва.Няколко години карах нов дизел с 15/40(такова беше разпореждането) и при първото мое своеволие смених със синтетика 10/40 и ...разликата в звука на мотора бе осезаема,особено при зимни условия.

разликата към по-лошо ли беше?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 01 юли 2009 21:34

След преминаване от 15/40(минерално)на 10/40(синтетика) дизела осезаемо "омекна",след прогряване буквално мърка.Минералното беше Repsol,синтетиката Total sd7000.Но пък на бус Ford минералката не създаваше проблеми относно работата,само дето по литър на 2-3000 доливах :D Според мен (аи не само) първо типа на маслото по спецификация на мотора,след това марката по предпочитание,накрая цената по възможности

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Чет 02 юли 2009 9:36

cempak написа:Един бивш колега -инженер на около 60 години ,ми обясняваше точно това ,че маслото за дизелови двигатели е няколко пъти по добро и устойчиво от това за бензиновите.
Разправяше ми че 90-те години на миналия век имал чисто ново Хюндай Пони-бензин на което му слагал само масло за дизел и след 100 хил.километра като отворил двигателя всичко било вътре като ново,двигателя бил смазван перфектно.

Но честно казано мен не успя да ме убеди да налея такова масло на голфа.

подкрепям колегата и мисля ,дизела работи при по тажки условия и е по качествено...по интерсно е дали да бъде 10 W 40 или 15W40 a e i po скъпо.

Потребителски аватар
GRiND BaSTaRD
Автомобил: VW Golf Mk5 2006
Двигател: BSE 1.6 75 kW

Мнениеот GRiND BaSTaRD » Пон 23 ное 2009 12:36

Не знам защо, ама днеска и на мен ми смениха маслото с Shell Helix Plus DIESEL 10W-40. В сервиза, където го сменям много добре знаят, че колата е бензинка, а след като вече бяха наляли новото масло и видях на тубата "Diesel" ми стана леко тъпо, ама беше вече свършен факт... :? Ще гледам сега зимата как ще върви с това масло, дано няма проблеми с двигателя, че ще се наложи пак да се изръся за преждевременна смяна. :(

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 23 ное 2009 14:24

GRiND BaSTaRD написа:Не знам защо, ама днеска и на мен ми смениха маслото с Shell Helix Plus DIESEL 10W-40. В сервиза, където го сменям много добре знаят, че колата е бензинка, а след като вече бяха наляли новото масло и видях на тубата "Diesel" ми стана леко тъпо, ама беше вече свършен факт... :? Ще гледам сега зимата как ще върви с това масло, дано няма проблеми с двигателя, че ще се наложи пак да се изръся за преждевременна смяна. :(

Май лошото е не ,че е дизел ами,че е Шел :wink: ...това масло не се радва на добри отзиви в този форум....и май със право!

Потребителски аватар
the_red_camel
Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
Двигател: BTS

Мнениеот the_red_camel » Съб 20 окт 2012 20:56

Колеги от скоро съм собственикна Голф 4 1.6 16v AUS двигател, предишният собственик е сменил маслото преди 2000км и оставил една туба в багажника.. та неска какво да видя--> http://www.rexol.bg/image/cache/data/ca ... 00x500.jpg проблем ли е този двигател да се кара с такова масло :?:

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Нед 21 окт 2012 1:25

the_red_camel написа:Колеги от скоро съм собственикна Голф 4 1.6 16v AUS двигател, предишният собственик е сменил маслото преди 2000км и оставил една туба в багажника.. та неска какво да видя--> http://www.rexol.bg/image/cache/data/ca ... 00x500.jpg проблем ли е този двигател да се кара с такова масло :?:

нп :да:

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Нед 21 окт 2012 1:32

GRiND BaSTaRD написа:Не знам защо, ама днеска и на мен ми смениха маслото с Shell Helix Plus DIESEL 10W-40. В сервиза, където го сменям много добре знаят, че колата е бензинка, а след като вече бяха наляли новото масло и видях на тубата "Diesel" ми стана леко тъпо, ама беше вече свършен факт... :? Ще гледам сега зимата как ще върви с това масло, дано няма проблеми с двигателя, че ще се наложи пак да се изръся за преждевременна смяна. :(

ако е това маслото http://www.motorni-masla.net/index.php? ... cts_id=824 го сменяй веднага. какви са тия "майстори" да ти наливат масло само за дизелови двигател на бензин и то 2006 голф? :screwy поме на колегата кастрола има стара спецификация за бензин 501 01. пробвай за тяхна сметка да ти налеят масло поне с тази спец. или 502.00 аз препоръчвам за тебе 5-40 вискозитет между другото. не ти трябва тая боза 10-40 :да:

Потребителски аватар
the_red_camel
Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
Двигател: BTS

Мнениеот the_red_camel » Нед 21 окт 2012 9:09

Благодаря ви колеги, успокоихте ме (не че се притеснявах много ама.. :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”