Проблем колеги помагайте спешно

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
CeT_KoeH
Автомобил:
Двигател:

Проблем колеги помагайте спешно

Мнениеот CeT_KoeH » Пон 29 окт 2012 14:41

Здравейте колеги.Имам Венто 1.8ми абс мотора. Днес както карах , колата взе да прекъсва и то доста сериозно и на бензин и на газ.Чудя се дали е тампона под моноинжекцията или е нещо друго.И понеже колата си я спрях до някакъв блок ще мога ли там на място да сменя тампона (трудно ли става) и да си я прибера.
чакам вашите мнения :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Проблем колеги помагайте спешно

Мнениеот stefan4o » Пон 29 окт 2012 15:05

1. Заглавието на темата ти не отговаря на правилата.
2. Това прекъсване, което описваш може да е от много неща. Щом го е направила ненадейно ме съмнява да е тампонът на моното. Да се е разцепил на две изведнъж както си караш дълбоко ме съмнява. По-скоро провери нещата по тоците и по-специално бобината. В това влажно време всяка неизправност в запалителната система си казва думата.
Дай и малко предистория - правила ли е така преди, не е ли и т.н. подробности.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 29 окт 2012 15:59

Изчакай и виж дали като поседи и изсъхне ще се оправи, иначе от тампона на моното ме съмнява изведнъж да умре без да е правила и преди такива проблеми, според мен също е от тоците :)

CeT_KoeH
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CeT_KoeH » Пон 29 окт 2012 16:04

Преди не ми е правила проблеми палеше и си вървеше перфектно както на бензин ,така и на газ.Преди няколко дни (може би 4 или 5 ) ходих до един газаджия да ми сменя мембраните и ми каза че моното се поклащало може тампона да направи проблем.И не е да няма ток като въртя пали трудно и прекъсва после гледам че по колекторите имаше бензин все едно е текло.На газ още по мъка...

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 29 окт 2012 16:05

Погледни си запалителната система - кабели, свещи, дистрибуторна капачка и бобина, залагам на някое от последните две по боба, който ти гледам в момента :wink:
Най-лесният начин с проба-грешка е - намираш колега с мотор като твоят, който работи добре и разменяте кабели, палец и капачка на делкото. Ако се оправи, сменяте едно по едно докато хванете къде е дертът. По същия начин можеш да опиташ и с друга бобина. Така със сигурност ще хванеш отде е проблемчето, не те съветвам да купуваш излишно части и да сменяш здраво с ново :talk:
А бензин може да има по колекторите щото например до една или повече свещи не ходи изобщо напрежение :wink:

CeT_KoeH
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CeT_KoeH » Пон 29 окт 2012 16:10

Да но тогава защо изпуска и газ и бензин ? И откаде може да е.. Благодаря ти предварително

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 29 окт 2012 16:13

Ами защото не може да изгори... :wink: Не си ли помирисвал задавена кола през живота си? Смърди доста на бензин. Също така можеш да отвиеш някоя свещ да се ориентираш по нея какво се случва. Абе, най-добре викни някой с такава кола или с ААМ двигател, ако имаш познат. Докато си пишем тук да я беше оправил досега mhihi Зимата става по-рано тъмно, така че побързай :beer

CeT_KoeH
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CeT_KoeH » Пон 29 окт 2012 16:18

Е да но като е задавена не трябва да тече (да избива отнякаде ) предполагам затова се насочвам към този тампон та решил съм да го сменя утре понеже преди като карах на бензин миришеше в колата а сега е коренно по - зле . Като го сменя ще пиша пак но въпроса ми е ще мога ли сам или е прекалено сложно

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 29 окт 2012 16:19

stefan4o написа:1. Заглавието на темата ти не отговаря на правилата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”