Здравейте колеги,
имам проблем с голфа от доста време, повече от година и половина - когато набирам на трета скорост колата не може да мине 3000 оборота (все едно не и достига гориво и на бензин и на газ).Интересното се случи онзи ден когато ходих на компютърна диагностика - човека ми нулира компютъра и отидох на тестово кръгче, колата и на бензин и на газ се промени- взе да вдига над 4500 оборота на трета, но след 500 - 800 метра без да отстъпвам педала на газта взе да заглъхва и сама спадна до 3000 оборота и максимална скорост на трета 80км. Ходих по "майстори" и никой не се сеща от къде идва проблема. Последно бях на диагностика и като грешки подаде ламбда сонда и при диагностика в движение на няколко пъти - датчик за скоростта. Километража си отчита нормално. Проверени са свещи, кабели, бобина, моно инжекциона. Колата е с газова уредба като е добавено реле да нулира грешките, които трупа компютъра. Вчера забелязах, че маркуча на серво усилвателя е пукнат, напръсках с пяна по пукнатината но не показа дефект. Спирачки си имам. За друго не се сещам в момента ако е нужна някаква друга информация питайте колеги. Вече не знам какво да правя... Това го прави и на газ и на бензин - тест след нулиране на компютъра. Един майстор ми спомена нещо за гърнетата - те са сменени и катализатора е изтърбушен. Забравих да спомена, че когато извадихме и двата маркуча за горивото на инжекциона и по входящия и по изходящия при завъртане на стартера потече гориво - това нормално ли е ?
Благодаря на отзовалите се !
Данни за автомобила - голф 3 1.6 75кс 95г моноижекцион, газова уредба от около 6 години, преди 1 година сменян изпарител с ловато центрован на газ диагностика
голф 3 1.6 75 к.с. проблем с ускорението на 3-та скорост.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: голф 3 1.6 75 к.с. проблем с ускорението на 3-та скорост.
Код на двигателя?Ако имаш монтирано ресет реле на диагностиката няма да се открият проблеми!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 3 1.6 75 к.с. проблем с ускорението на 3-та скорост.
Колега кода на двигателя е АЕА. Човека, който ми прави диагностиката каза, че е нормално да подава като грешка ламбда сондата така било на всички с газова уредба...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”