Проблема с паленето на голфчето се появи преди 2 дни , а дотогава двигателя работеше перфектно . Не знам , но да изтъкна като факт , че преди да се появи този проблем предният ден беше дъждовен , а колата не беше палена . Не ми се вярва да е повлияло нещо времето , но все пак да ви го споделя .
Модела на колата е с електронният карбуратор / 1600 куб. см. . Няма газова уредба .
Тук ще ви кажа всички неща , които се опитах да направя , за да запали колата , а на по-долните редове ще ви кажа до какъв предполагаем проблем се стигна .
Смени се дистрибуторната капачка и палеца , като си мислих , че може би проблема е от това , но отново не успяхме да запалим .
Проверих за изгорели бушони , но всичките са здрави .
Проверих дали идва ток от бобината - има .
След което откачих буксите , които дават връзка на машинките към карбуратора и се пръснаха със специален спрей . Едното кабелче (червеното) се беше прекъснало и го вързахме на ново . След като свързахме отново буксите пак опитахме , но без успех.
Оттам филтърната кутия се свали и продухахме горивният маркуч към карбуратора - беше запушен и не пускаше бензин през дююичката на карбуратора . Отпушихме го , колата запали от раз и заработи на нормални обороти .
Двигателят поработи към минутка и изгасна - дюзата пак се беше запушила и не пускаше бензин в карбуратора . Отново го продухах с помпата и се отпуши и така 3-4 пъти , но отново правеше този номер .
Мислих , че този разпределител на трите маркуча е замърсен , затова свързах с един филтър директно двата маркуча за бензина и този към карбуратора , но отново нямаше резултат . От тук се установи , че разпределителя е наред .
Помпата , която всмуква бензина също си работи .
===
ИЗВОД:
След което един човек днес я погледна . Успяхме да я запалим и дюзичката си пускаше бензин ( може би самото запушване , за което споменах не е от замърсяване , а просто някакъв вакуум прави и е нормално , но не знам ... не питах човека , който я запали ) . Обаче сега колата държи високи обороти , не гасне ... но държи високи обороти . Сега колата пали , но само като се затвори клапата на карбуратора и тогава да се завърти стартера .
Човека установи , че проблема може би е в машинката , която регулира горивото ( отбелязал съм я на снимката ) .
При самото даване на контакт се чуваше "бззззт" и тогава палих колата , а сега като дам на контакт и не се чува нищо . Преполагам причината за тези високи обороти се дължи , че тази машинка не работи и не регулира електронният карбуратор правилно .
Пиша ви да питам ако имате някакви други предположения за решаването на проблема или как е начина да проверя дали машинката не е изгоряла ?
Благодаря ви предварително

Поздрави.
П.С.
Ще кача след малко и детайлни снимки на двигателят . Само да се преместя на другият компютър , че са там .