Голф 3 - Какво е това ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
VW_man_88
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 - Какво е това ?

Мнениеот VW_man_88 » Пон 24 дек 2012 20:38

Здравейте!
Някои може ли да ми каже какво е това и за какво служи, защото от скоро започхна да щрака като пиян грък в Петричка таверна :applause: (Голф 3 1.6 м.и. 1994г с АГУ е колата), а понякога заедно с това ми прави мизерии с оборотите на празен ход (особено на газ а съм с чисто нов испарител ако има някакво значение де) но не гасне. Щрака си и на топлъл и на студен двигател. Чува се чак в купето. :banghead: Възможно е да си е щракало и преди, но да не съм го зъбелязъл. Честотата е горе- долу като подаването на искра на свеща на празен ход :banana Нормално ли е това и ако не да го сменям ли ? Закрепен е на кутията на въздушния филтер, в него влиза маркуч (маи за вакума) и след него продължава нанякъде, и в него влиза букса с 2 кабела.
Благодаря предварително.
Capture2.PNG
Capture2.PNG (287.54 KиБ) Видяна 1148 пъти

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Голф 3 - Какво е това ?

Мнениеот radotom » Пон 24 дек 2012 21:02

Да, може да ти каже ;)
Това е клапана на канистъра за горивните пари :lol:
Усещам, че прозвуча като 'процесора на хетеродина на триангуларния верификационен конектор'! mhihi mhihi mhihi

Канистъра е 'уловител' на горивните пари от резервоара. В него има и филтър с активен въглен. Свързано е както с екологията, така и с подобрената работа на колата.
При дадени условия този клапан, както си чул, почва да щрака и пропуска горивните пари от канистъра към смукателния колектор.
От там парите си попадат в двигателя и си изгарят заедно с останалата смес.

Още информация за канистъра - напиши в търсачката 'канистър' и ще изкочат хиляди теми!

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пон 24 дек 2012 21:26

А сега ако някой обясни и на мен що не ще да щрака моя като му закача вакума цена няма да има mhihi

Колега ако оборотите мърдат при влючването на този клапан провери маркуча до съда с активен въглен за неплътност.Поздрави :drunk

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 24 дек 2012 21:30

И на моя асматик 1.4 го има това цъкане, все едно "Не доволен грък в таверна" цъка в двигателя Цъ цъ цъ цъ!!
Да разбирам, че нямам проблем ? :?

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пон 24 дек 2012 22:00

Ами няма то така трябва да си работи.Дори на някои коли това го правят като агрегат за икономия че и пари искат за това. :063:

VW_man_88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_man_88 » Вто 25 дек 2012 12:02

Колега radotom Хубаво е човек да говори чужди езици :)
Благодаря за отговорите! Значи да му сипя едно голямо Узо на пияния грък и да карам смело (маркучите са ок ). :drinking:
Весели празници :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”