Скъп ремонт на двойна мека връзка, Голф 3 GTI 16v

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
golf_8450
Автомобил:
Двигател:

Re: Скъп ремонт на двойна мека връзка, Голф 3 GTI 16v

Мнениеот golf_8450 » Съб 18 юни 2011 19:01

колеги при мен е една тръба от колекторите до гърнетата. няма меки връзки и такива работи. така я взех и няма проблеми

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 18 юни 2011 22:44

Mapoka е дал вярното решение,а колко ще излезе и дали някой ще си играе да го прави-друг въпрос.Както вече споменах-и аз имам проблем подобен.Днес е решен,снимки има в дизелния раздел(ауспух 1.9Д).Така и не се намери оригинал мека връзка заедно с тръбите и прибегнах до "афтърмаркет".След монтажа(лично от мен)-няма никакви ядове.
Всичко това се случи след доставката на тая крива тръба,както споменах-Walker,резонатора е също Walker.Наш колега работи в сервизчето(до колкото разбрах ника е "доко-бой",но как точно е написан...).Частите оттам пасват идеално,бих казал до милиметър(все пак сглобих цялата генерация от двама доставчици),има само един недостатък-скъпички са.Кривата тръбица е само 163лв,резонаторче 60,по спомен средното и крайното гърне бяха общо към 150лв(от полските Босал).Като прибавим и консумативчета-ще върже едно 400лв-(от-до).Та мислейки за парите и за лугата по улиците ни,взех та ги напръсках външно с термо-устойчив спрей.
Сега остава да "върна" малко чрез продажба на излишния каталист.
Те това е.

А,бившите "меки" връзки останаха(оригинала+ още една),ако колегата е намерил кой да ги прави,предложението е в сила,едва ли ще ги хвърля в боклука... :P

gogothebee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogothebee » Пет 02 сеп 2011 9:13

За триене

Последна промяна от gogothebee на Пет 08 яну 2016 10:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Пет 02 сеп 2011 11:28

Няма как да стане с обикновена твърда връзка . Вярно , не знам как е при АБФ , но при мен /АБД / поне 5-6 пъти ми заваряха наново твърда връзка на мястото на меката , защото късаше заварките в движение . Вибрациите бяха АДСКИ , и след 14 лева за мека връзка проблема е в историята вече :да:

П.С.Често освен кофти разположението на връзките , самите места на заварките искат старателно чистене , защото не хващат заварките после ...

brixxx
Автомобил: Golf 3
Двигател: 2E 1992

Мнениеот brixxx » Сря 26 дек 2012 15:50

Здр. колеги гледам че темата е стара но да си попитам .. а за 2Е мотор пак ГТИ меката връзка пак ли ще е същата като на АБФ-а... и ако някои колега със същия мотор е минал по този път ако може да даде малко инфо ще съм много благодарен..
И колегата да ме прощава че му използвам темата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”