Vento 1993 ABU 1,6 - Не впръсква бензин !

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
valio89rss
Автомобил:
Двигател:

Vento 1993 ABU 1,6 - Не впръсква бензин !

Мнениеот valio89rss » Чет 27 дек 2012 20:39

Здравейте, колеги. Честита коледа, пожелавам Ви много здраве и безаварийно шофиране.
Колата е Венто 1,6 газ/бензин, моноинжекция. Та проблема е следния, жигльора не допуска бензина в инжекцията.
Гори ми постоянно предпазител 4(Brake servo pump rear wiper/washer ABS)(Електродвигател на стъклочистачката на задното стъкло. Електродвигател за задвижване на люка в покрива. ЕБУ на системата за регулиране на положението на каросерията по височина). Сложих по- голям предпазител и от там стана по голяма беля. Прегоря ми кафяв кабел с жълта ивица. След дълго следене и мерене с мултицет разбрах, че кабела е от запалителната бобина и отива в делкото. Мисля, че е маса ама не съм сигурен.
Помпата е в изправност, изваждан е маркуча няма проблеми.
На газ няма никакви проблеми. Аз смятам, че е от дефлектирало копче на превключвателя газ/бензин, но не съм проблал още, защото много се ядосах. Ако някои може да помогне ще съм много благодарен. Благодаря предварително. Весело посрещане на новата година . :D

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Vento 1993 ABU 1,6 - Не впръсква бензин !

Мнениеот Iezekil » Пет 28 дек 2012 8:20

Това дето жигльора не пуска бензин-имаш предвид дюзата ли?Замери дали отива до нея сигнал,ако да-запушена е.Ако не-проблема може да е в релето дето я прекъсва когато си на газ,или пък наистина в копчето.
Това каква връзка има с бушона за задната чистачка и масата на бобината нямам идея.Сякаш са различни проблеми и то 3.

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Мнениеот cheatereye » Пет 28 дек 2012 13:37

Провери, си в гумените маншони на 5-тата врата(багажника) където минават кабелите по тях, да няма, някой скъсан или с нарушена изолация и да опира на корпус.

valio89rss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valio89rss » Пет 28 дек 2012 18:08

Благодаря за отговорите, утре ако имам време ще я проверя и ще пиша ако успея да я оправя. Релето на газта е сменено, мисля да оробвам с друго копче, на бащами колата е на газ ще взема неговото, защо така ще видя и кабелите на багажника.
Все пак аз не разбрах за какво е този бущон, при полужение, че нямам задна чистачка. Някои ако знае да казва. Благодаря предварително.
Весели празници.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”