След смяна на антифриз,парното е много слабо

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: След смяна на антифриз,парното е много слабо

Мнениеот stefan4o » Вто 01 яну 2013 19:00

Тези препарати за отпушване не зная какво точно съдържат, но ако искаш пробвай един евтин вариант, нека колегите да кажат дали не е по-вреден от въпросните. Опитай с оцет и вода да напълниш радиаторчето. Преди чистех котления камък от тенджерата с оцет, понеже като преварявах водата на дъното се образуваше такъв. С оцета ставаха нещата. Предполагам, че може да помогне при теб. :beer

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 01 яну 2013 19:31

Човек на тази кола както е без климатик за под 2 часа се сменя радиаторчето направо го сменяй и не се занимавай.

dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dikanski » Сря 02 яну 2013 0:47

znainainai написа:Човек на тази кола както е без климатик за под 2 часа се сменя радиаторчето направо го сменяй и не се занимавай.

ЕТО И РЕШЕНИЕТО :)
Ne съм свалял табло а съм чувал че е кошмарно.Все пак ако се наложи ще го направя и ще облепя клапите(така и така се сваля,нали).
Разредих антифриза 2:1 с вода,но без ефект.Съжалявам че го направих,защото няма логика,хората от далечния север с температури -60,със сигурност не разреждат,но имат парно,нали :)
Свалих входящите маркучи към парното ,от към двигателния отсег и с пароструйка изкарах много гадост като кал.Редувахме двата маркуча,докато не потече чиста вода.И само за да покажа че се гордея с тази кола,че сме горди такива собственици,ще споделя мнението на мой приятел от форума на пежо.Той бе много учуден как съм намерил тези маркучи и вярно,като ми показа,в пежото са заврени в ГЗ на котето :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”