проблем със оборотите след слагане на спортен филтър голф 4
-
- Автомобил: vw golf 4 1.8 20v
- Двигател: agn 1999
проблем със оборотите след слагане на спортен филтър голф 4
здравейте от скоро имам следният проблем след слагане на спортен конусен филтър К&N на колата голф 4 1.8 20 v започна да мени обороти пример на място при студен и топъл мотор оборотите са стабилни няма отклонения мотора си работи спокойно но при тръгване от място на първа оборотите изведнъж падат на 500 об и колата ако не подам малко повече газ започва да претриса като че ли ще угасне сложих пак оригиналния си филтър пак същото въпроса ми е дали не е запушен бензиновия филтър не е сменян от както имам колата 40 000км благодаря на отзовалите се
- feniksgod
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AGU 1999
Re: проблем със оборотите след слагане на спортен филтър голф 4
Най-добре я закачи на диагностика да се види, кое точно прави проблема. Иначе проблема ти за мен няма нищо общо с филтъра ти.
Виж си дросела, най-добре го почисти хубаво от двете страни изглежда имаш гняс, по това което си написал. Ако не е от него доста вероятно е дебитомера нещо да сдава багажа.
Това са главните причинители на такъв проблем - дросел и дебитомер. Поне за мен де
.
Виж си дросела, най-добре го почисти хубаво от двете страни изглежда имаш гняс, по това което си написал. Ако не е от него доста вероятно е дебитомера нещо да сдава багажа.
Това са главните причинители на такъв проблем - дросел и дебитомер. Поне за мен де

- zelkata_ok1_
- Автомобил:
- Двигател:
възможно е дебитомера да се зацапа ако си прекалил с маслото за омасляване на филтърa
колега feniksgod как се чисти дросела от двете страни от колектора ли се сваля
- feniksgod
zelkata_ok1_ написа:възможно е дебитомера да се зацапа ако си прекалил с маслото за омасляване на филтърa
Да. Даже то именно от страната на колектора се сваля и аз за първи път като свалях. Махнах само от страната на входящият въздух и това което видях е кристална ЧИСТОТА. Все пак ушким си играх пръсках.
После разбрах, че е трябвало най-вече от страна на колектора да се почисти и като го махнах от колектора...... имам и снимки, но не ми се занимава, имаше страшно гадости общо казано.
Хубаво е и освен дросела и датчика до него да се почисти - ВНИМАТЕЛНО !!!
- zelkata_ok1_
- Автомобил:
- Двигател:
при първа възможност ще направя както казваш но не знам AGN дали има датчик при дросела 

- feniksgod
Ами не знам наистина търсих и в нета. Ама според мен трябва да има. Виж дали един кабел не влиза в дросела. Той е с куплунг и отдолу шестограмче. махаш кабела. Отвиваш шестограмчето и го махаш. Може да видиш малко зор ако има гняс по него но не се притеснявай.
Вече като го извадиш внимателно взимаш една клечка за уши и с препарат за дебитомери примерно, чистиш.
Вече като го извадиш внимателно взимаш една клечка за уши и с препарат за дебитомери примерно, чистиш.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”