спукано радиаторче на парното ? Голф3
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
спукано радиаторче на парното ? Голф3
Накратко. Свалих си радиаторчето на парното , което бях сложил ново преди година някъде . Проблема е, че от 2 месеца ми мокреше долу в краката. Та преди да го метна в коша реших да го проверя от любопитство от къде точно се е спукало. Надух го под вода с въздух с налягане 3-4 атмосфери и от никъде не показа да издиша. Хм..странно ! Излиза да е здраво уж. Някой заигравал ли се е да разследва тези пущини новите, които ги продават на цени около 40 лв. колко са качествени и от къде им идват проблемите с пропуските ? Сега ме е страх на сложа новото което купих , защото е същото като марка.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: спукано радиаторче на парното ? Голф3
Като го извади то кутията,вътре беше ли мокро?
- Stoi
- Вечен БАН
- Двигател:
- Контакти:
Iezekil написа:Като го извади то кутията,вътре беше ли мокро?
дам , влажно и мазно от антифриза.
Последна промяна от Stoi на Чет 24 яну 2013 8:58, променено общо 1 път.
- Iezekil
Значи е от него.Възможно е от загряването да протича някъде,би трябвало да му личи къде.Пробвай да го надуваш в гореща вода...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Подкрепям горния колега. Като загреят нали имат някакво разширение металите. Отделно тя пукнатината няма да е такава, че да хвърчи като фонтан, щом не си я забелязал
Има ли шанс да му идва по-голямо налягане от предвиденото - примерно от маркучите по охладителната система (ако надува от гарнитура, примерно).

- Stoi
- Вечен БАН
- Двигател:
- Контакти:
stefan4o написа:Подкрепям горния колега. Като загреят нали имат някакво разширение металите. Отделно тя пукнатината няма да е такава, че да хвърчи като фонтан, щом не си я забелязалИма ли шанс да му идва по-голямо налягане от предвиденото - примерно от маркучите по охладителната система (ако надува от гарнитура, примерно).
Надух го на 4 атмосфери и в кофа с вряла вода, и пак от никъде не излезе нищо. При положение, че системата работи на 1 , при 4 атмосфери трябваше да му се види слабото място. Дори го оставих така под налягане половин час. А относно налягането на системата ми от една година карам са манометър, който ми следи постоянно налягането на водната система , защото преди имах проблеми с нея, заради кофти гарнитура . Последната година си е в норма и не е надвишавала 1 атмосфера. Вчера сложих другото ново радиаторче и ще видим какъв ще е резултата

- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Преди нова година и аз разглобих Голфа заради радиаторчето на парното. Кутията мазна , всичко като на радиаторче.А преди 3г. съм го купувал BEHR. Надувам го изправно. Оказа се маркуча захранващ парното изпускал. Пръскал в дунапрена, той си попивал . По трбите леко се стича и аз разглобих колата
.Махнах дунапрена и сложих неопрен поне сега мога да видя теч в отсека на двигателя. От там ми остана радиаторчето , което в момента продавам.

- Iezekil
Тръбите на радиаторчето излизат от купето,на тях от вътрешната страна остава един ограничител с дунапрен,но той е извън кутията,на поне 2 пръста растояние от нея.Тръбите пък са от горната страна на легена,който доста плътно приляга на кутията...На самите тръби също има ограничител за ограничителя,няма как да върви вода по тях след ограничитела.На теория точно по тръбите пък и не само, няма как да влезе вътре в кутията теч.За мокета мога да се съглася,но за кутията не.Мазна ли е,значи има защо.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”