Загуба на антифриз - Проблем? Голф 3 1.8

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Todor Popov
Автомобил:
Двигател:

Загуба на антифриз - Проблем? Голф 3 1.8

Мнениеот Todor Popov » Вто 05 фев 2013 13:56

Здравейте! Рядко ми се случва да пиша във форума, защото единственият проблем,който имам с голфа е че трябва да го зареждам с бензин от време на време. Голф 3 1.8 93 година. Четох в няколко теми за същият проблем, но така и не ми стана ясно - кога загубата на антифриз става проблемна, защото преди два дни като вдигнах капака да видя дали всичко си е на място забелязах, че антифриза ми е намалял и то доста под минимума. 3 години я карам вече и досега не ми е намалявал толкова много. Досипах до чертичката за максимума и покарах така малко и днес, 2 дни по късно, като вдигнах отново капака, отново имаше по малко количество антифриз. И двата пъти проверявах на студен двигател. Освен това като отворих капачката за маслото по самата капачка се беше наслоило подобна на боза течност. Четох в другите теми, че може да е свързано с антифриза, но може и да не съм разбрал правилно. Та въпроса ми е има ли някакъв проблем или си е съвсем нормално. Моля да ме извините ако въпроса е глупав, но както казах с тази кола нямам абсолютно никакви проблеми и като излезе нещо такова и започвам да се чудя дали не се е прецакало нещо. :lovevwclubbg

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Загуба на антифриз - Проблем? Голф 3 1.8

Мнениеот stefan4o » Вто 05 фев 2013 13:59

По капачката на казанчето не трябва да има боза, според мен. Бръкни с пръст и виж как седи антифризът - дали е по-мазен от обикновено. При мен нещата се стекоха по подобен начин. Известно време ми понамаляваше, но не по много. Доливах, когато се сетя. В даден момент, казанчето ми се напълни и като бръкнах - вътре имаше масло вместо антифриз или някакъв примес между двете. Моят съвет е, ако установиш, че има масло вътре да не чакаш последния момент като мен :thup
vanesto написа:Той имаше предвид по капачката на маслото, че има боза.

Да, явно съм спал и съм чел. Ако е по капачката на маслото мисля, че е нормално като се кара колата на къси разстояния особено на газ. Обаче това, че губи антифриза... при твоя мотор свещите са на достъпно място. Демонтирай ги и виж. Обърни внимание най-вече на тая на 1 и 2 цилиндър, мисля, че там най-често дефектира гарнитурата (ако е дала фира при теб, разбира се).

Последна промяна от stefan4o на Вто 05 фев 2013 14:08, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Вто 05 фев 2013 14:05

Той имаше предвид по капачката на маслото, че има боза. Това е нормално зимата, като се кара предимно градско. Въпроса е наистина да не ги смесва. Ама ще се разбере по цвета на антифриза и маслото. Дали се увеличава маслото? Надува ли маркучите?

Todor Popov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Todor Popov » Вто 05 фев 2013 14:28

Благодаря за бързите отговори. В момента съм на работа и нямам възможност да проверя. После като се освободя ще разгледам по подробно. Опитах набързо да проверя антифриза, но не мога да развия капачката. После ще се напъна повече.

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Сря 06 фев 2013 21:06

Накой може ли да посочи колко е все пак нормално да пада антифриза ,да кажам на 1000 км.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 06 фев 2013 21:09

Най-добрият вариант е да не пада изобщо.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 06 фев 2013 21:41

Провеери си маслото обстойно-ниво,състояние.Точно боза по капачката не е нормално да има,по скоро нормалното е майонеза...

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Чет 07 фев 2013 20:03

Кога последно си сменял ангренажен ремък?С него се сменят ролки и водна помпа.При мен течеше по малко от спукана водна помпа.

Потребителски аватар
vovo6808
Автомобил: VW GOLF MK3
Двигател: ABS 1992

Мнениеот vovo6808 » Чет 07 фев 2013 21:51

dimitars написа:Кога последно си сменял ангренажен ремък?С него се сменят ролки и водна помпа.При мен течеше по малко от спукана водна помпа.

При 1.8 мотора ангренажния ремък няма нищо общо със водната помпа.

Потребителски аватар
Golf_power
Автомобил: Audi A4 1999
Двигател: 1.8 ADR

Мнениеот Golf_power » Пет 08 фев 2013 9:04

Колега, също огледай хубаво за течове от съединенията на охл.система, за напукани маркучи... и както казва колегата по-горе обърни внимание на водната помпа ако не е сменяна скоро, тъй като на мен на голф със същия мотор ми се случи точно това- губеше по малко течност, с времето теча се увеличи и се оказа пукната водна помпа...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”