Загуба на антифриз - Проблем? Голф 3 1.8
-
- Автомобил:
- Двигател:
Загуба на антифриз - Проблем? Голф 3 1.8
Здравейте! Рядко ми се случва да пиша във форума, защото единственият проблем,който имам с голфа е че трябва да го зареждам с бензин от време на време. Голф 3 1.8 93 година. Четох в няколко теми за същият проблем, но така и не ми стана ясно - кога загубата на антифриз става проблемна, защото преди два дни като вдигнах капака да видя дали всичко си е на място забелязах, че антифриза ми е намалял и то доста под минимума. 3 години я карам вече и досега не ми е намалявал толкова много. Досипах до чертичката за максимума и покарах така малко и днес, 2 дни по късно, като вдигнах отново капака, отново имаше по малко количество антифриз. И двата пъти проверявах на студен двигател. Освен това като отворих капачката за маслото по самата капачка се беше наслоило подобна на боза течност. Четох в другите теми, че може да е свързано с антифриза, но може и да не съм разбрал правилно. Та въпроса ми е има ли някакъв проблем или си е съвсем нормално. Моля да ме извините ако въпроса е глупав, но както казах с тази кола нямам абсолютно никакви проблеми и като излезе нещо такова и започвам да се чудя дали не се е прецакало нещо. 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Загуба на антифриз - Проблем? Голф 3 1.8
По капачката на казанчето не трябва да има боза, според мен. Бръкни с пръст и виж как седи антифризът - дали е по-мазен от обикновено. При мен нещата се стекоха по подобен начин. Известно време ми понамаляваше, но не по много. Доливах, когато се сетя. В даден момент, казанчето ми се напълни и като бръкнах - вътре имаше масло вместо антифриз или някакъв примес между двете. Моят съвет е, ако установиш, че има масло вътре да не чакаш последния момент като мен 
Да, явно съм спал и съм чел. Ако е по капачката на маслото мисля, че е нормално като се кара колата на къси разстояния особено на газ. Обаче това, че губи антифриза... при твоя мотор свещите са на достъпно място. Демонтирай ги и виж. Обърни внимание най-вече на тая на 1 и 2 цилиндър, мисля, че там най-често дефектира гарнитурата (ако е дала фира при теб, разбира се).

vanesto написа:Той имаше предвид по капачката на маслото, че има боза.
Да, явно съм спал и съм чел. Ако е по капачката на маслото мисля, че е нормално като се кара колата на къси разстояния особено на газ. Обаче това, че губи антифриза... при твоя мотор свещите са на достъпно място. Демонтирай ги и виж. Обърни внимание най-вече на тая на 1 и 2 цилиндър, мисля, че там най-често дефектира гарнитурата (ако е дала фира при теб, разбира се).
Последна промяна от stefan4o на Вто 05 фев 2013 14:08, променено общо 2 пъти.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Той имаше предвид по капачката на маслото, че има боза. Това е нормално зимата, като се кара предимно градско. Въпроса е наистина да не ги смесва. Ама ще се разбере по цвета на антифриза и маслото. Дали се увеличава маслото? Надува ли маркучите?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за бързите отговори. В момента съм на работа и нямам възможност да проверя. После като се освободя ще разгледам по подробно. Опитах набързо да проверя антифриза, но не мога да развия капачката. После ще се напъна повече.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Накой може ли да посочи колко е все пак нормално да пада антифриза ,да кажам на 1000 км.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Най-добрият вариант е да не пада изобщо.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Провеери си маслото обстойно-ниво,състояние.Точно боза по капачката не е нормално да има,по скоро нормалното е майонеза...
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Кога последно си сменял ангренажен ремък?С него се сменят ролки и водна помпа.При мен течеше по малко от спукана водна помпа.
- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
dimitars написа:Кога последно си сменял ангренажен ремък?С него се сменят ролки и водна помпа.При мен течеше по малко от спукана водна помпа.
При 1.8 мотора ангренажния ремък няма нищо общо със водната помпа.
- Golf_power
- Автомобил: Audi A4 1999
- Двигател: 1.8 ADR
Колега, също огледай хубаво за течове от съединенията на охл.система, за напукани маркучи... и както казва колегата по-горе обърни внимание на водната помпа ако не е сменяна скоро, тъй като на мен на голф със същия мотор ми се случи точно това- губеше по малко течност, с времето теча се увеличи и се оказа пукната водна помпа...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”