Чертежи за Фланци на Г4
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Re: Чертежи за Фланци на Г4
какво стана колеги, някой поричал ли си фланци за г4 от този сайт горе? доволни ли сте?
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
И аз имам мерак за фланци, така че някой потребител евентуално е поръчал фланци от посочената фирма, да сподели впечатления.
Колеги гледам, че има прикачен файл в един от постовете, ама нещо не мога да видя от къде се сваля 
Може ли някой да прати чертеж на фланците 5х100 с 57 централен отвор нали
?

Може ли някой да прати чертеж на фланците 5х100 с 57 централен отвор нали

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Ами то на сайта на ЕТЕ ги има чертежите.
Само при направата на фланеца трябва да се има предвид, че размера L на главината на Г4 е 16 мм, което донякъде определя размера B, защото е добре да има къде да се "надене" джантата, а болтовете само да я притискат, иначе е опасно.
D1 по спомен е 1350 мм, D2 e 100 мм, D3 и D4 са по 57.1 мм

Имам в мазето едни стари задни дискове от Г3 GTI. Отдавна съм ги лъснал с намерението да ги престържа и да видя какво ще остане от тях като размери, но все не ми остава време.
Върти ми се и една друга еретична идея в главата, коренно различна от подобни фланци, но ако я осъществя някой ден ще пусна тема в Направи си сам.
Само при направата на фланеца трябва да се има предвид, че размера L на главината на Г4 е 16 мм, което донякъде определя размера B, защото е добре да има къде да се "надене" джантата, а болтовете само да я притискат, иначе е опасно.
D1 по спомен е 1350 мм, D2 e 100 мм, D3 и D4 са по 57.1 мм

Имам в мазето едни стари задни дискове от Г3 GTI. Отдавна съм ги лъснал с намерението да ги престържа и да видя какво ще остане от тях като размери, но все не ми остава време.
Върти ми се и една друга еретична идея в главата, коренно различна от подобни фланци, но ако я осъществя някой ден ще пусна тема в Направи си сам.
Последна промяна от pedalchobaba на Пон 07 фев 2011 12:19, променено общо 1 път.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Не.
Идеята ми е да направя фланци откъм петата на оста. Проблема е, че при Г4 ушите за спирачния апарат, където се хваща, не са към самата ос, както е на другите модели, а на фланеца дето е заварен за моста.
Самият фланец ще е с доста неправилна форма, заради датчиците на ABS-а, апарата и т.н., но още не му е дошло времето на тази щуротия.
Единственото предимство на това хрумване е, че в случая лагера ще се товари като в нормално екплоатационно състояние, а не като на джанта с различно от предписаното ЕТ.
Идеята ми е да направя фланци откъм петата на оста. Проблема е, че при Г4 ушите за спирачния апарат, където се хваща, не са към самата ос, както е на другите модели, а на фланеца дето е заварен за моста.
Самият фланец ще е с доста неправилна форма, заради датчиците на ABS-а, апарата и т.н., но още не му е дошло времето на тази щуротия.
Единственото предимство на това хрумване е, че в случая лагера ще се товари като в нормално екплоатационно състояние, а не като на джанта с различно от предписаното ЕТ.
- zarka.zlobarka
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AGU
- Контакти:
Аз ли не меря правилно или моя L размер на Голфа е 14мм? 

- calidad
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 2.0 AZH 4motion
- Контакти:
Как се стиска народа да даде размерите на фланците 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”