Задни пружини Голф мк4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
liolioto
Автомобил:
Двигател:

Задни пружини Голф мк4

Мнениеот liolioto » Вто 26 мар 2013 23:42

Привет колеги. Надявам се да има някой от вас,който да е сменял задни пружини,но не със спортни,които понижават,а с обикновени. Целта ми е да си повтвърдя малко задницата на хечбека,без да снижавам клиренса. Споменавам хечбека,защото засега варианта ми е пружини от комби. Приемам мнения всякакви. Условията са пружините да са нови,да не свалят колата,а дори да я повдигнат малко и да са с една идея по-твърди от стоковите(които едва ли са сменяни откак кола е станала,вече 14 години :) )

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: Задни пружини Голф мк4

Мнениеот buller » Вто 26 мар 2013 23:47

Какво целиш да постигнеш с по-твърди пружини?
От написаното изглежда, че искаш да друса повече и да ти троши бъбреците.
Ако искаш по-стабилна возия - търси задни пружини от 1.8Т GTI - не са кой знае колко ниски, но са по-твърди и кола стои по-стабилна отколкото с другите.
Пружините от комби ще направят задницата щръкнала, все едно си постоянно на спирачките :Mr Green Fun

liolioto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liolioto » Вто 26 мар 2013 23:51

Целя по-стабилна задница. Друсането не може да се избегне при по-твърди пружини. Алтернативата от ГТИ или от А3 не ме устройва,защото те свалят клиренса. С около 3см са по-ниски,а намотките им са със същия диаметър. За щръкването не съм убеден затова питам. Колкото комби-та съм виждал едно щръкнало няма. Докато примерно при октавииите комби почти всички са щръкнали.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 27 мар 2013 8:12

Задните пружини на 1.8 GTI не са толкова ниски... Аз лично не виждам осезаема разлика със стандартните.
Ако сложиш задни пружини от комби, които са проектирани за много по-голям товар и т.н. - 99% ще си с вирната задница.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”