Голф 3 1.4 1993 Много висок разход на бензин и газ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bodyshakera
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 1.4 1993 Много висок разход на бензин и газ

Мнениеот bodyshakera » Нед 07 апр 2013 20:38

Здравейте, колеги, пиша за първи път тук, надявам се да успеете да ми помогнете! Колата ми е Голф 3 1.4 1993, и проблема е че за 100 км градско ми гори 3 литра бензин и 20 литра газ (само на бензин ми хачи около 15 литра за 100 км градско отново ) :scare3 :scare3 :scare3 паля на бензин и карам така поне половин километър, иначе ако обърна преди това на газ, при намаляне на скоростта и натискане на спирачката, колата изгасва :banghead ако някой има представа какво може да и е , нека каже, и ако може да ми кажете кое е по добре - да я закарам на ЕЛКОН и след това на газаджия, или първо да отида при газаджия?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: МНОГО ВИСОК РАЗХОД НА БЕНЗИН И НА ГАЗ

Мнениеот Iezekil » Нед 07 апр 2013 22:16

Щом и на бензин гори първо на механик.Това със спирачката ми говори за пробив на въдух, на вакуума на сервото може би,инфото ти е малко.Но е възможно.Напомпи на място и на газ спирачката няколко пъти и виж какво се случва с оборотите.Всъщност те как са като запалиш?

Потребителски аватар
k1r37o
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 1.4 1993 Много висок разход на бензин и газ

Мнениеот k1r37o » Пон 08 апр 2013 22:42

Ами 1.4 е моя е същия голф 3, харчи ми 12 газ градско, а ти ако настъпваш повече газта, не се очудвам да е 15... Ами това за гасненето... нямам си идея... Много е важно да сипваш "хубаво" гориво, аз примерно съм си намерил от 1 место и само там си сипвам, много съм доволен. Скоро сипах на Лукойла и повече няма да се повтори... Миналата година ми беше замръзнал бензина от тях във филтъра, а сега с тяхната газ, оборотите падаха на 400-500 и колата гаснеше :neutral

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”