Голф-2 1.6 карб. 75 к.с.1991г.-проблем със стартера
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Голф-2 1.6 карб. 75 к.с.1991г.-проблем със стартера
Най-много да ти е окъсил ротора със статора и целия ти стартер вътре да е стопен, щом и не дава никакви признаци на живот. И пак отиваш към рециклиран стартер. Ама свали го най-накрая тоя стартер и го отвори, че ни държиш в напрежение така 

Стартера го бях свалял,четките бяха износени но все още имаше от тях,има една черна гняс където се натрупва от феродовия диск,всичко бях изчистил,всичко беше лъснато и пак го зглобих и го монтирах,проблемите с токовете изчезнаха,но стартера пак не работеше.После един колега ми спомена с отверка да дам на късо и да видя дали ще завърти и както го направих това късо проблемите с токовете се върнаха
ремонт на стартер и смяна на бронзовата втулка в двидателя
- Cypariss
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: GU
prinov написа:ремонт на стартер и смяна на бронзовата втулка в двидателя
да поясня, бронзовите втулки са две и за предпочитане е да смениш и двете, едната се намира на скоростната кутия, а не на "двигателя"... другата се намира на самия стартер. Тази на стартера се избива с чук и права отвертка, а другата се навива метчик 12мм и после се издърпва меткича заедно с втулката

а ако не се сменят тези фтулки,а само да се ремонтира старетера,какво ще стане
- Cypariss
Тези втулки се изтъркват месингови са, ротора ти ще има луфт, казано на мой език "луфтакис", четките ти ще се износват неравномерно от луфта при завъртане, защото ще опират с различна сила от центробежната сила и също така ротора може да опира в статора и да се чува пристъргване, което не е желателно
ако ще правиш нещо го прави като хората
и с много обич и желание към колата :)

- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
Като заговорихте за втулките (мамка им!) искам само да споделя каква беля отварят те тия гадове дето са стотинки.... при мен се беше разбила втулката при скоростите! От там ротора вече започва да си играе както си иска иииии резултата беше начупен редуктор в стартера! Така,че в никакъв случай не забравяй втулките. Стотинки са! 

- Cypariss
TheExorcist написа:Като заговорихте за втулките (мамка им!) искам само да споделя каква беля отварят те тия гадове дето са стотинки.... при мен се беше разбила втулката при скоростите! От там ротора вече започва да си играе както си иска иииии резултата беше начупен редуктор в стартера! Така,че в никакъв случай не забравяй втулките. Стотинки са!
подкрепям те, с 2 ръце

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”