АЕК 1.6 Включва перката често

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Rorhl
Автомобил:
Двигател:

АЕК 1.6 Включва перката често

Мнениеот Rorhl » Пет 12 апр 2013 20:50

Здравейте Колеги,
Първо с хубавото. От днес съм вече официално с Голф 3, 1995 1.6, 101 коня, двигателя е АЕК с присаждан климатик.
Закарах го на механик, смениха агренаж, масла - всички нужни дреболии, които се правят при покупката на кола.
Това което ми направи впечатление е, че когато се връщах към нас вентилатора си се вклиючваше от време на време. Прибрах се у нас за около час и след това излязох и просто запалих двигателя и си седях да видя кога ще пусне пак. Стигна си 90 градуса, поседя си известно време на 90 (някъде м/у 6-7 мин) и след това си включваше вентилатора за по мин и така на грубо казано равни интервали.
Имайте предвид че тази гимнастика я направих вечерта към 8.
Кажете нормално ли е така да прави? Прочетох в една тема че било ОК, но ме чака извънградско и да съм спокоен.
Мерси предварително за мненията.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: АЕК 1.6 Включва перката често

Мнениеот radotom » Пет 12 апр 2013 20:53

Включва се толкова на често, колкото е необходимо, за да поддържа видените от теб 90*
Явно точно в този възел не трябва да се съмняваш! :th_up
Честито! :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 12 апр 2013 20:57

Честита придобивка, и много да те радва и вози! Няма проблем, че се пуска перката за охлаждане, проблем е когато не се пуска :a045

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Пет 12 апр 2013 21:08

Колега, и аз като купих моя АЕК ми направи впечатление, че често се включва. Имай на предвид, че перката ти има 2 степени: 1по-силна и 1по-слаба. Ще забележиш, че перката ще се включва и след като е загасен мотора. Нормално е. Споделям го за да знаеш за напред! Щом си с доп. монтиран климатик, май ще си си купил Италианка. Същата като моята.

п.с. Желателно е да смениш и антифриза! Червен-G12

Rorhl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rorhl » Съб 13 апр 2013 8:49

Здравейте колеги,

Мерси за мненията. Приемам че всичко е нормално, пък антифирза ще се семни то е ясно.
Dushanov, италянка е. Взех я, защото няма ръждиво по нея и е гледана колата, за сега много ме радва. Иначе перката си побачка известно време след като загазих двигателя.

Още веднъж мерси за мненията. Нов съм тук и изобщо с Голфове, така че ще пускам питанки от време на време.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”