Двигател от Б4 за Голф 2 дали пасва ?
- Golf2GTISLIVEN
- Автомобил: VW GOLF 2
- Двигател: 1.8 EV GTI + 16V KR
Двигател от Б4 за Голф 2 дали пасва ?
Здравейте , не съм сигурен дали това е правилния раздел ако съм объркал ще помоля модераторите да преместят темата там където и е мястото , и така по темата предстои ми смяна на мотор ходих при една морга в която собственика ми е познат , нямаше проблем намериха абсолютно същия мотор , след 2 дена дойде но просто ми каза този мотор не е за тебе няма смисъл да ти давам нещо което не е за теб и не става , и ми предложиха да ми сложат мотор от Audi 80 B4 2.0 115 к.с , първия ми въпрос към тях беше дали ще пасне , момчетата от моргата които там бачкат ми казаха че ще го сложат , доверих им се , оставих колата да я почвам , но въпреки това реших и до вас да се допитам според вас този мотор дали ще пасне без да има някакви кой знае какви корекции , до колкото знам мотора в Ауди кола не е монтиран напречно както при голфа ? и другия ми въпрос е някой нещо повече за тези мотори знае ли нещо , бързи ли са от като 1.8 GTI-то 112 к.с , тромави ли са , ще дърпат ли ? Мерси предварително за отговорите
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Двигател от Б4 за Голф 2 дали пасва ?
Това е АВК-то на Ауди, което при нас е 2Е
Трябва да прехвърлите моторната инсталация за да запали при тебе.
Тампоните на мотора са други, скоростната кутия на Аудито не става също.
Съединителя на 2Е принципно е обратен, "коксовия" лагер е в скоростите отзад. и т.н. и т.н.
Не е малък филма, дано успееш

Трябва да прехвърлите моторната инсталация за да запали при тебе.
Тампоните на мотора са други, скоростната кутия на Аудито не става също.
Съединителя на 2Е принципно е обратен, "коксовия" лагер е в скоростите отзад. и т.н. и т.н.
Не е малък филма, дано успееш

- Golf2GTISLIVEN
Ммм доста интересно , там момчетата бяха категорични че ще могат да го сложат , а сега ако се окаже че и скоростната кутия няма да пасне става интересно 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Коя кутия? От голфа или от Б4-ката? От Б4-ката не виждам как ще пасне на Голф. По мотора май само колекторите и кутията на възд. филтър са различни хардуерно в сравнение с 2Е.
- Golf2GTISLIVEN
Колега ставаше дума мотора от Б4-ка дали ще стане на скоростната кутия на Голф 2-ката , а мотора не е оборудван всичко ще се прехвърли от сегашния ми мотор към новия мотор 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Golf2GTISLIVEN написа:...всичко ще се прехвърли от сегашния ми мотор към новия мотор
Ако сегашния ти мотор е този, който пише под аватара ти - не виждам как ще се случи горното

- Golf2GTISLIVEN
По точно кое няма да пасне ? иначе да мотора е това което е от описанието ми , само не съм сигурен за кода дали е този , защото не съм проверявал
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
За управлението на мотора - повече от ясно.
Ти си с механичен инжекцион, 2Е-то (или както е при АУДИ - АВК) е електрически.
Изпускателния колектор не знам, но смукателния също няма да стане... Захващането на дюзите е различно.
Трябва да ти монтират и ламбда-сонда преди първото гърне, иначе постоянно ще бримчи грешки.
Дори налягането на горивото ще дойде малко в повечко на регулатора, но мисля, че това не е проблем - ще се справи.
Като цяло - няма нищо невъзможно, но двете коли трябва да са една до друга, донора да е в перфектно здраве и да вземат всичко от едната и да го изсипят в другата.
Ти си с механичен инжекцион, 2Е-то (или както е при АУДИ - АВК) е електрически.
Изпускателния колектор не знам, но смукателния също няма да стане... Захващането на дюзите е различно.
Трябва да ти монтират и ламбда-сонда преди първото гърне, иначе постоянно ще бримчи грешки.
Дори налягането на горивото ще дойде малко в повечко на регулатора, но мисля, че това не е проблем - ще се справи.
Като цяло - няма нищо невъзможно, но двете коли трябва да са една до друга, донора да е в перфектно здраве и да вземат всичко от едната и да го изсипят в другата.
- Golf2GTISLIVEN
пфф в доста мисли ме вкарахте колеги , все пак ще се доверя на момчетата които ще правят тази операция , надявам се всичко да мине както трябва 

-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, преди години на един приятел му направиха Ауди 100 1980г. с двигател от джета 1988г. 1.8 бензин. Всичко си пасна. АВК и АВТ двигателите на ауди са едни от най-здравите. АВК - 115кс, АВТ - 90кс. Дано всичко се получи. Успех!
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
според мен няма никакъв проблем да се прехвърли тоя двигател от аудито в голфа стига по аудито всичко да е налично
- Golf2GTISLIVEN
Понеделник влиза в бокса за сърдечна операция 

Като бивш горд собственик именно на абк те съветвам,да не се занимаваш излишно за digifant-a оригинално на аудито,ако става с мех. инжекцион от голфа по-добре.Тая система освен ядове с нея няма какво да донесе.Механично мотора е идиотоустойчив,наистиня преживя много и не се дава.
- Golf2GTISLIVEN
dibo92 написа:Като бивш горд собственик именно на абк те съветвам,да не се занимаваш излишно за digifant-a оригинално на аудито,ако става с мех. инжекцион от голфа по-добре.Тая система освен ядове с нея няма какво да донесе.Механично мотора е идиотоустойчив,наистиня преживя много и не се дава.
Точно и това ще се прави , ще се опитаме да преправим пак на мех.инжекция , знам за тия електрони за какви чудеса ми говориш

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”